Ο Φέτελ θεωρεί αστείο που απονεμήθηκαν βαθμοί στο GP Βελγίου

Ο Φέτελ θεωρεί αστείο που απονεμήθηκαν βαθμοί στο GP Βελγίου
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν συμφωνεί με το γεγονός πως έπρεπε κάποιος οδηγός να πάρει βαθμούς έπειτα από τα όσα έγιναν στον αγώνα του GP Βελγίου.

Ο φετινός αγώνας στην πίστα του Σπα έμελλε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ λόγω των καιρικών συνθηκών. Η χαμηλή ορατότητα έκανε την οδήγηση αδύνατη κι έτσι έπρεπε να περάσουν 4 ώρες σχεδόν ώστε να πραγματοποιηθούν δύο γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, να βγει κόκκινη σημαία και να αποφασιστεί πως ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, αφού είχαν συμπληρωθεί δύο γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, οι οδηγοί μπορούσαν να πάρουν κατάταξη. Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη, με τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον να κλείνουν το βάθρο.

Η αντίδραση των οδηγών ήταν άμεση, με τον Χάμιλτον να λέει πως οι θεατές πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Τώρα ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, έρχεται να στηρίξει τα όσα λέει ο οδηγός της Mercedes, τονίζοντας πως δεν έπρεπε να απονεμηθούν βαθμοί.

«Μοιάζει σαν ανέκδοτο έτσι; Είναι αστείο αυτό που έγινε», δήλωσε μετά το GP Βελγίου ο Φέτελ. «Εάν θες να πάρεις βραβείο για τις κατατακτήριες, πρέπει να πάρεις βαθμούς στις κατατακτήριες. Τι κάναμε σήμερα στον αγώνα για να πάρουμε βαθμούς; Ήμουν στην 5η θέση και δυσκολευόμουν να δω. Έπρεπε να σιγουρέψω πως δεν θα χτυπήσω τον Ντάνιελ που ήταν μπροστά. Στις πιο πίσω θέσεις θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Προτεραιότητα έχει πάντα η ασφάλεια και σήμερα πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο να αφήνεις τον κόσμο να περιμένει».

Ο οδηγός της AlphaTauri, Πιέρ Γκασλί, συμφωνεί με τον Φέτελ και ρίχνει παράλληλα βέλη προς τον οδηγό της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ. «Δεν νιώθω πως αξίζω βαθμούς για όσα έκανα. Απλά ακολούθησα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έμεινα έκπληκτος γιατί μας έβαλαν στην πίστα στις χειρότερες συνθήκες, απλά για να πάρουμε βαθμούς. Δεν είχα σύγκρουση με τον τοίχο πριν φτάσω στο grid, αλλά ήταν το μοναδικό που έκανα σήμερα. Νιώθω πολύ άσχημα για τον κόσμο που ήρθε και περίμενε τόσες ώρες μες τη βροχή για να δει αγώνα F1 και το μόνο που είδαν ήταν δύο γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πραγματικά λυπάμαι. Δεν πιστεύω πως υπήρχε άλλη επιλογή σήμερα».

Image credit: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!