Η Volkswagen βάζει τέλος στο μηχανικό κιβώτιο έως το 2030

Η Volkswagen βάζει τέλος στο μηχανικό κιβώτιο έως το 2030
Η Volkswagen αναμένεται να αποχαιρετήσει το μηχανικό κιβώτιο μέχρι το τέλος της δεκαετίας σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία.

Η Volkswagen σκοπεύει να υλοποιήσει το πλάνο της που αναφέρει ότι έως το 2030 θα πουλάει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Ευρώπη. Από τη στιγμή που τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δρόμου δεν διαθέτουν ταχύτητες, ο γερμανός κατασκευαστής σύμφωνα με το AMUS θα απαλλαγεί από την παραγωγή μηχανικών κιβωτίων.

Επιπλέον γίνεται αναφορά πως ολοένα και περισσότερα μοντέλα της Volkswagen θα είναι διαθέσιμα μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Η επόμενη γενιά Tiguan που θα κυκλοφορήσει το 2023 αναμένεται να λανσαριστεί δίχως την επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου. Την ίδια χρονιά, η ανανεωμένη έκδοση του Passat αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με το AMUS δεν αφορά μόνο τη Volkswagen, αλλά αναμένεται να δούμε τις Skoda, Seat και Audi να οδεύουν αποκλειστικά σε χρήση αυτόματου κιβωτίου μελλοντικά στα μοντέλα τους.

VW Golf R

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά σημάδια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναφορικά με την οριστική εγκατάλειψη των χειροκίνητων κιβωτίων. Η αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων θα εξαφανιστεί, με την σημερινή τεχνολογία και αυτή που θα ακολουθήσει να ευνοεί τα αυτόματα κιβώτια. Για τους λάτρεις της Volkswagen το Golf GTI και το Golf R είναι δύο μοντέλα που διαθέτουν ακόμα χειροκίνητο κιβώτιο.

Εκ των δύο, το Golf R έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων αποδίδει 315 ίππους και 400 Nm ροπής. Το κιβώτιο μπορεί να είναι χειροκίνητο ή αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη, αμφότερα με έξι ταχύτητες. Το μοντέλο διαθέτει επίσης το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 4Motion και σύστημα πλαγιολίσθησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!