Ο Ντοβιτσιόζο επιστρέφει στο MotoGP - Ο Μορμπιντέλι στη θέση του Βινιάλες

Ο Ντοβιτσιόζο επιστρέφει στο MotoGP - Ο Μορμπιντέλι στη θέση του Βινιάλες
Η Yamaha αποκάλυψε τις αλλαγές στους αναβάτες της με τον Ντοβιτσόζο να επιστρέφει από φέτος στο MotoGP με την Petronas Yamaha και τον Μορμπιντέλι να προβιβάζεται στην εργοστασιακή ομάδα.

Το ξαφνικό διαζύγιο της Yamaha με τον Μάβερικ Βινιάλες ήταν βέβαιο ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές στους αναβάτες του ιαπωνικού εργοστασίου. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Λιν Τζάρβις, που είπε στη βρετανική τηλεόραση ότι ο Φράνκι Μορμπιντέλι αναμένεται να τρέξει με την εργοστασιακή ομάδα από τον αγώνα του Μιζάνο, εφόσον έχει αποθεραπευτεί από την επέμβαση στο γόνατό του.

Όσο για τη θέση που θα μείνει κενή στην SRT Petronas Yamaha, αυτή θα καλυφθεί από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που θα κάνει μια θεαματική επιστροφή στο MotoGP, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Ducati.

Όπως αποκάλυψε ο Τζάρβις, η συμφωνία ανάμεσα στη Yamaha και τον Ντοβιτσόζο ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες στο Σίλβερστον και παρότι δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές, ο Βρετανός είπε: «δεν βλέπω να υπάρχουν εμπόδια. Αυτό που προσπαθούμε να κανονίσουμε είναι ο Αντρέα (Ντοβιτσιόζο) να τρέξει στο Μιζάνο με τη μοτοσικλέτα του Φράνκι (Μορμπιντέλι) και ύστερα να κάνει όλη τη σεζόν του χρόνου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!