Η Mercedes έχει ήδη αποφασίσει για το δεύτερο οδηγό της

Κώστας Παστρίμας
Η Mercedes έχει ήδη αποφασίσει για το δεύτερο οδηγό της
Ο Τότο Βολφ αποκάλυψε στο Βέλγιο ότι η Mercedes έχει ήδη αποφασίσει ποιος από τους Μπότας ή Ράσελ θα είναι ο παρτενέρ του Χάμιλτον αλλά δεν μας λέει ακόμα ποιος είναι.

Η δεύτερη θέση οδηγού στη Mercedes είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι «παίζεται» ανάμεσα στον Βάλτερι Μπότας και τον Τζορτζ Ράσελ. Με τον Λιούις Χάμιλτον πριν από λίγο καιρό να έχει ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια με την ομάδα, το μόνο που μένει είναι να μάθουμε τον παρτενέρ του. Η ανακοίνωση αναμενόταν αμέσως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα αλλά δεν έχει έρθει ακόμα, με τους δύο οδηγούς να κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα τους.

Ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της Mercedes, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων στο Βέλγιο σχετικά με αυτό το θέμα και τελικά παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έχει ήδη πάρει την απόφασή της για το ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της του χρόνου. Δεν αποκάλυψε όμως το όνομά του.

Οι πληροφορίες εδώ και καιρό αναφέρουν ότι τη θέση την έχει «καπαρώσει» ο Τζορτζ Ράσελ. Ο νεαρός Βρετανός, που το Σάββατο στο Σπα έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη pole της καριέρας του, προέρχεται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Mercedes και παρότι τρέχει για τη Williams ανήκει στη γερμανική ομάδα.

Ο Βάλτερι Μπότας τρέχει για τη Mercedes από το 2017 και πήγε στην ομάδα ως αντικαταστάτης του Νίκο Ρόσμπεργκ, που ξαφνικά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση αμέσως μόλις κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στα πέντε αυτά χρόνια ο Φινλανδός έχει υπάρξει ιδανικός δεύτερος οδηγός για την ομάδα και έχει συμβάλει σημαντικά στην κατάκτηση των τεσσάρων προηγούμενων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών. Φέτος ωστόσο δεν τα πηγαίνει πολύ καλά και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους Χάμιλτον, Φερστάπεν και Νόρις.

Ο Βολφ πάντως είπε ότι η ομάδα του έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο να εξασφαλίσει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση σε όποιον από τους δύο δεν πάρει τελικά τη θέση στη Mercrdes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!