Η Peugeot ΓΚΑΛΛΟ στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τους Λευκαδίτη και Κόντο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Peugeot ΓΚΑΛΛΟ στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τους Λευκαδίτη και Κόντο
Δυναμική θα είναι η παρουσία της Peugeot ΓΚΑΛΛΟ στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Κώστα Κόντο να μοιράζονται το ολοκαίνουριο Peugeot 208 Rally4.

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στις 9-12 Σεπτεμβρίου, μετά από 8 χρόνια απουσίας, είναι η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ετών για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κατά το πέρασμα των δεκαετιών, η σχέση των Ελλήνων αγωνιζόμενων με τον Εθνικό μας αγώνα υπήρξε άρρηκτη, γεγονός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως αποδεικνύει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας, στον 9ο γύρο του φετινού προγράμματος του WRC. Πιστή στο ραντεβού με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είναι η Peugeot ΓΚΑΛΛΟ που ετοιμάζεται με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη (οδηγός) και Κώστα Κόντο (συνοδηγός), για την πρώτη συμμετοχή με το νέο Peugeot 208 Rally4 με τον αριθμό 61.

rally acropolis

Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο το οποίο φορά τον 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων τούρμπο απόδοσης 208 ίππων και 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ.. Διαθέτει ένα σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων της Sadev και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το 208 RC4έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από την Peugeot Sport. Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην άτυπη κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «Cosmote 5G Athens Stage», που θα αποτελέσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα έχει ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο Σάββας Λευκαδίτης δήλωσε σχετικά με την εμφάνισή του στο Ράλι Ακρόπολις. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέρος της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι(WRC). Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά, δεν αποτελώ εξαίρεση. Νιώθω ακόμη ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη, καθώς μαζί με τον συνοδηγό μου Κώστα Κόντο, θα οδηγήσουμε για πρώτη φορά το νέο 208 Rally4 της Peugeot ΓΚΑΛΛΟ. Αυτό από μόνο του είναι μια ξεχωριστή πρόκληση, αφού ακόμη δεν έχουμε μεγάλη εξοικείωση με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, προετοιμαζόμαστε εντατικά, για να είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές».

rally acropolis

Ο Κώστας Κόντος με τη σειρά του πρόσθεσε. «Όσα χρόνια και αν περάσουν, η συμμετοχή σε έναν αγώνα όπως το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Η επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι πολύ σημαντική και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που θα βιώσουμε "εκ των έσω" αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Σε αγωνιστικό επίπεδο, θα προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε όσο ταχύτερα γίνεται με το νέο μας αυτοκίνητο. Προφανώς το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, όμως αυτό το γνωρίζουμε, οπότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε το σημείο τομής, ώστε να αποφύγουμε τα προβλήματα χωρίς όμως να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος από την ταχύτητά μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!