Αποχωρεί η SRT από το MotoGP, νέα ομάδα θα ανακοινωθεί στο Μιζάνο

Αποχωρεί η SRT από το MotoGP, νέα ομάδα θα ανακοινωθεί στο Μιζάνο
Η Sepang Racing Team θα αποχωρήσει από το MotoGP στο τέλος του 2021, με την τωρινή διοίκηση να προχωρά στη δημιουργία νέας ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Το ταξίδι της SRT θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν έπειτα από τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα εισήλθε στη Moto3 το 2015, προτού ανέβει στη Moto2 το 2018, ενώ το 2019 έκανε το μεγάλο βήμα στο MotoGP ως δορυφορική ομάδα της Yamaha.

Στη σύντομη ιστορία της στο MotoGP, η SRT κατέκτησε 6 νίκες, με τον αναβάτη της, Φράνκο Μορμπιντέλι, να τερματίζει στη 2η θέση στο πρωτάθλημα το 2020. Η σεζόν του 2021 βρήκε την ομάδα με τον Βαλεντίνο Ρόσι στις τάξεις της, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Στο πλαίσιο του GP Αυστρίας, ο βασικός χορηγός της ομάδας, Petronas, αποφάσισε να αποσύρει τη στήριξη προς την SRT, φέρνοντάς τη σε δύσκολη θέση.

Υπό την ηγεσία των Ραζλάν Ραζάλι και Γιόχαν Στίγκεφελτ, από τις στάχτες της SRT θα δημιουργηθεί νέα ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2022. Η ανακοίνωση αναμένεται στο πλαίσιο του GP Μιζάνο τον Σεπτέμβριο.

Στην ανακοίνωση της ομάδας ο Ραζάλι δήλωσε: «Από ένα μικρό ξεκίνημα στο 2015, υπήρξε ένα μεγάλο το 2018 όπου μας έδωσε την ευκαιρία να χτίσουμε μια ομάδα MotoGP από την αρχή. Το 2019 ήμασταν μια νέα ομάδα και μέσα σε τέσσερις αγώνες βρεθήκαμε στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Μέχρι τον έβδομο αγώνα ήμασταν στο βάθρο. Το 2020 πήραμε την πρώτη μας νίκη και πρώτη για δορυφορική ομάδα της Yamaha για πάνω από 20 χρόνια και τερματίσαμε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα ομάδων. Το 2021 η ομάδα είχε μαζί της τον καλύτερο όλων των εποχών, τον Βαλεντίνο Ρόσι. Η ομάδα θα αγωνιστεί στον τελευταίο της αγώνα στη Βαλένθια και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που εργάστηκαν σκληρά, τους αναβάτες τους οπαδούς και τους συνεργάτες που μας στήριξαν».

Η ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο για τον εντάξει στις τάξεις της το 2022, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Ιταλό ήδη από φέτος στην SRT.

Image credit: Petronas SRT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!