Ταξίδι στο άγνωστο το GP Μ. Βρετανίας για τον Μιρ

Ταξίδι στο άγνωστο το GP Μ. Βρετανίας για τον Μιρ
Ο Ζοάν Μιρ περιμένει παράξενο αγώνα στο GP Μ. Βρετανίας, καθώς δεν έχει οδηγήσει στην πίστα του Σίλβερστον από το 2017.

Ο πρωταθλητής του 2020 και αναβάτης της Suzuki, Ζοάν Μιρ, πηγαίνει στο GP Μ. Βρετανίας με στόχο να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Φάμπιο Κουαρταραρό. Όμως το έργο του δεν θα είναι απλό, καθώς έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που οδήγησε στην πίστα του Σίλβερστον.

Ο τελευταίος του αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα ήταν το 2017, τη χρονιά που στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία της Motο3. Το 2018 ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος και σε βρόχινες συνθήκες δημιουργούνταν λίμνες, κάτι το οποίο έκανε την οδήγηση απαγορευτική. Το 2019 δεν αγωνίστηκε με τη Suzuki καθώς είχε τραυματιστεί στο GP Τσεχίας ενώ το 2020 ο αγώνας λόγω της πανδημίας της Covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Μιρ στο πλαίσιο του GP Μ. Βρετανίας μίλησε για την επιστροφή του στην πίστα και το γεγονός πως προπονείται σε παιχνιδοκονσόλα. «Ο αγώνας στο Σίλβερστον θα είναι μια παράξενη εμπειρία για εμένα, καθώς δεν έχω οδηγήσει ποτέ μοτοσικλέτα του MotoGP στη συγκεκριμένη πίστα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε και πρέπει να προπονηθώ στο playstation».

Η Suzuki έχει εντυπωσιακό παρελθόν στο Σίλβερστον, έχοντας κερδίσει το 2016 και το 2019 με τους Μάβερικ Βινιάλες και Άλεξ Ρίνς. Όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο φέτος, καθώς όπως αναφέρει ο Μιρ, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. «Κάθε αγώνας φέτος είναι δυσκολότερος καθώς όλοι είναι ανταγωνιστικοί, οι μοτοσικλέτες των ομάδων έχουν παραπλήσια απόδοση και αυτό σημαίνει πως μαχόμαστε πιο σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το Σίλβερστον είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ και ελπίζω να τη συνηθίσω γρήγορα και να μπορέσω να παλέψω για το βάθρο. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας, αλλά γιατί να μην παλέψω για τη νίκη».

Ο Μιρ μοιράζεται τη 2η θέση στη βαθμολογία με τον Πέκο Μπανάια της Ducati και υστερούν κατά 47 βαθμούς του Κουαρταραρό.

Image credit: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!