Το πρόγραμμα της F1 και του MotoGP αυτό το τριήμερο

Το πρόγραμμα της F1 και του MotoGP αυτό το τριήμερο
H Formula 1 επιστρέφει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα για το δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ το MotoGP συμπληρώνει το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα που αναμένεται με αγωνία.

To παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ετοιμάζεται για ένα έντονο δεύτερο μισό, σε μια χρονιά όπου η μάχη του τίτλου είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία στο χαοτικό GP Ουγγαρίας από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος σε δύο αγώνες έχασε το προβάδισμα 33 βαθμών που είχε χτίσει.

Τώρα ομάδες και οδηγοί έχουν γεμίσει τις μπαταρίες τους και μεταφέρονται στο θρυλικό Σπα για το GP Βελγίου όπου θα συνεχιστεί η μάχη. Όπως συμβαίνει πάντα, ο καιρός θα παίξει το δικό του ρόλο, με τις έως τώρα προβλέψεις να κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα βροχής καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Έχοντας κάνει την ανατροπή, ο Χάμιλτον προηγείται με 195 βαθμούς έναντι 187 του Φερστάπεν, ενώ έκπληξη προκαλεί η 3η θέση του Λάντο Νόρις στο πρωτάθλημα με 113 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Mercedes έχει 303 βαθμούς, έναντι 291 της Mercedes. H μάχη για την 3η θέση «έχει ανάψει» για τα καλά, με τις Ferrari και McLaren να ισοβαθμούν στους 163 βαθμούς

Η επιστροφή του MotoGP στο Σίλβερστον

motogp silverstone

Το MotoGP μεταφέρεται στην πίστα του Σίλβερστον για το GP Μ. Βρετανίας. Έπειτα από έναν πολύ επεισοδιακό αγώνα στο Red Bull Ring για το GP Αυστρίας, ο Φάμπιο Κουαρταραρό επέκτεινε το βαθμολογικό του προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Ο αναβάτης της Yamaha έχει τον απόλυτο έλεγχο έως τώρα στη σεζόν με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του.

Η Yamaha M1 στη θεωρία ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της πίστας, όμως την τελευταία φορά που είδαμε αγώνα στο Σίλβερστον, ο Άλεξ Ρίνς κατέκτησε τη νίκη στο φινάλε θρίλερ κόντρα στον Μάρκ Μάρκεθ. Στην Ducati και στη Suzuki διψάνε για νίκη και το έργο της Yamaha μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς πλέον το πρωτάθλημα προέχει και η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σεζόν έχει ξεκινήσει.

Ο Κουαρταραρό προηγείται στη βαθμολογία με 181 βαθμούς, με τους Πέκο Μπανάια και Ζοάν Μιρ να ισοβαθμούν στην 2η θέση με 134. Ο Ζοάν Ζαρκό έπειτα από το τελευταίο του ανεπιτυχές αποτέλεσμα έπεσε στην 4η θέση με 132 βαθμούς.

GP Βελγίου F1

Παρασκευή, 27 Αυγούστου

12:30 - Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 - Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 28 Αυγούστου

13:00 - Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:00 - Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 29 Αυγούστου

16:00 - Αγώνας

GP Μ. Βρετανίας MotoGP

Παρασκευή, 27 Αυγούστου

11:55 - Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:10 - Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 28 Αυγούστου

11:55 - Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

15:30 - Τέταρτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

16:10 - Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή, 29 Αυγούστου

15:00 - Αγώνας

Image credit: Mercedes-AMG, Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!