Ο Μάρκεθ φοβήθηκε ότι δεν θα επιστρέψει

Ο Μάρκεθ φοβήθηκε ότι δεν θα επιστρέψει
Ο Μάρκ Μάρκεθ εξομολογείται τις δυσκολίες και τους φόβους που είχε κατά τη διάρκεια ανάρρωσης από το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι τελευταίοι 12 μήνες του Μάρκ Μάρκεθ αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια του GP Ισπανίας τον Ιούλιο του 2020. Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη όπου τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν και μάλιστα αναγκάστηκε να χάσει τους δύο πρώτους αγώνες του 2021.

Η επιστροφή του δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ακόμα και τώρα πάνω στη μοτοσυκλέτα του δεν αποδίδει στο μέγιστο των ικανοτήτων του. Όντας 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ζει για να κερδίζει, με το αγωνιστικό του πνεύμα να είναι εμφανές σε κάθε αγώνα που πραγματοποιεί.

Μιλώντας στην Guardian, ο Μάρκεθ αποκαλύπτει πόσο αποφασισμένος είναι να επιστρέψει στη φόρμα την οποία γνωρίζαμε προ του τραυματισμού του. «Το κίνητρό μου είναι μεγαλύτερο από πριν, διότι αυτή είναι η πρώτη φορά που είχα μια τέτοια δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να δείξεις τις δυνατότητές σου. Στις καλές στιγμές όλοι είναι χαρούμενοι και χαμογελάνε, ενώ στις δύσκολες πρέπει να παλέψεις. Το πιο εύκολο μονοπάτι θα ήταν να σταματήσω και να επιστρέψω όταν νιώσω έτοιμος σε ένα με δύο χρόνια. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός. Θέλω να υποφέρω, να βελτιωθώ και να επιστρέψω στη δράση. Θέλω να απολαύσω την οδήγηση. Αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνω να οδηγώ, τώρα υποφέρω».

marc marquez

Με τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα έως τώρα, ο Μάρκεθ παραδέχεται: «Συνέχεια μου λείπει η αίσθηση της νίκης. Η νίκη είναι σαν ναρκωτικό, το δοκιμάζεις συνέχεια και συνέχεια και θες όλο και περισσότερο την αίσθηση αυτή. Τώρα είναι δύσκολο να δεχθείς πως άλλοι αναβάτες είναι ταχύτεροι από εσένα αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις που βρίσκεσαι και που οδεύεις».

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, ο Μάρκεθ είχε φόβους πως δεν θα επιστρέψει στους αγώνες. Οι εμπειρίες του ήταν δύσκολες, με τον 8 φορές παγκόσμιο Πρωταθλητή να ανοίγεται σχετικά. «Φοβόμουν πως το χέρι μου δεν θα επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση. Κάποια στιγμή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, δεν μπορούσα να πιάσω ένα μπουκάλι με νερό, δυσκολευόμουν να φάω, δεν μπορούσα να μετακινήσω το χέρι μου κανονικά. Φοβόμουν πολύ».

Έπειτα από 11 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, o Μάρκεθ βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς. Επόμενος αγώνας του κορυφαίου σπορ σε δύο τροχους είναι το GP M. Βρετανίας στις 27-29 Αυγούστου.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!