Το Ford Kuga plug-in hybrid είναι το δημοφιλέστερο PHEV στην Ευρώπη

Το Ford Kuga plug-in hybrid είναι το δημοφιλέστερο PHEV στην Ευρώπη
Το Ford Kuga σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανάμεσα στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Το Ford Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε περισσότερες πωλήσεις τον Ιούνιο από οποιονδήποτε προηγούμενο μήνα –πάνω από 6.300 οχήματα– και τώρα υπερβαίνει σε πωλήσεις όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις τη οικογένειας Kuga συνολικά. Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, η Ford πούλησε σχεδόν 16.000 Kuga Plug-In Hybrid.

kuga

Σύμφωνα με στοιχεία σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, τα οποία έχει στην κατοχή της η Ford, οι οδηγοί του νέου Kuga PHEV έχουν καλύψει στην Ευρώπη το 49% των χιλιομέτρων κινούμενοι αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται μέσω εξωτερικής πηγής στην μπαταρία ιόντων λιθίου του οχήματος.

Η χρήση των πελατών Kuga Plug-In Hybrid

Ανωνυμοποιημένα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που έχει συγκεντρώσει η Ford για περαιτέρω κατανόηση και βελτιστοποίηση της εμπειρίας ιδιοκτησίας των PHEV οχημάτων απέφεραν χρήσιμες πληροφορίες όπως:

- Οι οδηγοί χρησιμοποιούν σε αξιοσημείωτο βαθμό της δυνατότητες ηλεκτροκίνησης του Kuga Plug-In Hybrid. Σχεδόν η μισή (49%) από τη συνολική διανυθείσα απόσταση φέτος καλύφθηκε με χρήση εξωτερικής πηγής φόρτισης.

kuga

- Πάνω από τα δύο τρίτα των διαδρομών των κατόχων Kuga Plug-In Hybrid είναι μικρότερες, όπως τοπικές διαδρομές έως 50 km ή και λιγότερο που μπορούν να ολοκληρωθούν με χρήση ενέργειας από μία εξωτερικά φορτιζόμενη μπαταρία. Από
633.000 και πλέον ημέρες οδήγησης, ο στόλος των οχημάτων κατάφερε φέτος να ολοκληρώσει πάνω από 420.000 ημέρες οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η μέση καθημερινή διανυθείσα απόσταση ήταν 52 km, τιμή μικρότερη από την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος (56 km σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP).

- Οι πελάτες νιώθουν αυτοπεποίθηση από τη χρήση της τεχνολογίας της μπαταρίας και μπορούν να έχουν τακτική πρόσβαση σε σημεία φόρτισης. Για κάθε 100 ημέρες οδήγησης με ένα Kuga Plug-In Hybrid, οι φορτίσεις έφτασαν τις 89.

kuga

- Οι πελάτες αξιοποιούν την ολονύκτια φόρτιση και τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για μείωση του λειτουργικού κόστους. Το 35% των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε τις νυχτερινές ώρες, με χρόνο σύνδεσης 12 ωρών ή περισσότερο – διπλάσιο δηλαδή από τις 6 ώρες που απαιτούνται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από μία συμβατική παροχή 230-volt. Συνολικά, το 45% όλων των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που δείχνει ότι οι συνήθειες φόρτισης των πελατών είναι παρόμοιες με αυτές της φόρτισης των smartphone ή των tablet τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!