Οι Σαουδάραβες επενδύουν στην Pagani

Οι Σαουδάραβες επενδύουν στην Pagani
Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε το 30% των μετοχών της Pagani.

Μια σημαντική συνεργασία για το μέλλον της ανακοίνωσε η ιταλική μάρκα υπεραυτοκινήτων Pagani, με την υπογραφή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας. Η συμφωνία προβλέπει μια μακροπρόθεσμη επένδυση από το PIF, το οποίο, θα γίνει μειοψηφικός μέτοχος της Pagani. Η οικογένεια Pagani θα παραμείνει πλειοψηφικός μέτοχος και θα έχει τον έλεγχο της εταιρείας ενώ ο Οράσιο Παγκάνι θα διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, όπως το ποσό που θα καταβληθεί από τους Σαουδάραβες για το 30% που θα αποκτήσουν, δεν ανακοινώθηκαν. Το PIF (Public Investment Fund) είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο και ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Οι επενδύσεις του σε διάφορους τομείς ξεπερνούν τα 15 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του πλάνου της μεσανατολικής χώρας να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

pagani

Ο Οράσιο Παγκάνι, σχολίασε: «Από την ίδρυσή της, η Pagani απολαμβάνει συνεργασίες με τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία, καθώς πιστεύουμε ότι η αριστεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ομαδικής εργασίας. Αυτό αποδεικνύεται από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με τους τεχνολογικούς εταίρους μας -σαφείς ηγέτες όσον αφορά την τεχνολογία στους τομείς τους- που θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Pagani.

Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε μια σημαντική συνεργασία με το PIF, ένα βασικό βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης μας, η οποία προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα υπεραυτοκίνητά μας θα συνεχίσουν να μεταφέρουν μοναδικά συναισθήματα, ανεξάρτητα από την τεχνολογία των κινητήρων τους. Το PIF αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνεργάτη για να εδραιώσει περαιτέρω την τοποθέτηση της Pagani ως εμβληματικής μάρκας στον τομέα των υπεραυτοκινήρων, καθώς και να υποστηρίξει τη στρατηγική επέκτασής της στον τομέα του lifestyle».

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!