Το αυτοκίνητο που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Το αυτοκίνητο που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ (pics & vid)
H Porsche πέτυχε το 2018 να καταρρίψει τον απόλυτο χρόνο στην εμβληματική πίστα και το video που αποτύπωσε την προσπάθεια κόβει την ανάσα.

Ο ταχύτερος χρόνος γύρου αυτοκινήτου παραγωγής στο Νίρμπουργκρινγκ ανήκει και αυτός σε μια Porsche, τη βελτιωμένη όμως 911 GT2 RS Manthey-Racing με χρόνο 6:43.300. Χωρίς την παραμικρή επέμβαση, δηλαδή ακριβώς όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, το αυτοκίνητο παραγωγής που έχει επιτύχει τον ταχύτερο χρόνο, είναι η Mercedes-AMG GT Black Series, με 6:43.616.

Η σύγκριση με το απόλυτο ρεκόρ των 5:19,546 της αγωνιστικής αγωνιστικής Porsche 919 Hybrid Evo, που επετεύχθη το 2018, είναι φυσικά χωρίς νόημα. Από την άλλη μεριά, δείχνει πόσο ένα κορυφαίο αυτοκίνητο παραγωγής απέχει από ένα κορυφαίο αγωνιστικό.

Η Porsche 919 Hybrid Evo είναι το αυτοκίνητο που έδωσε τρεις νίκες στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν στη γερμανική μάρκα και το ρεκόρ στο Ring αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της αγωνιστικής του καριέρας. Το πέτυχε στα χέρια του Τίμο Μπέρναρντ, που έχει νικήσει πέντε φορές στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ και δύο στις 24 ώρες του Λε Μαν.

Porsche

Το πιο σημαντικό ίσως επίτευγμα της αγωνιστικής 919 Hybrid Evo των 1.160 ίππων είναι ότι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 6:11.13, που είχε επιτευχθεί 35 χρόνια πριν από τον Στέφαν Μπέλοφ, το Μάιο του 1983, με την εμφατική διαφορά των 51,58 δευτερολέπτων. Και τότε, το μέσον της επίτευξης του κορυφαίου χρόνου ήταν μια αγωνιστική κατασκευή της Porsche για τους αγώνες αντοχής, η μοναδική Rothmans Porsche 956 C με κινητήρα ισχύος 620 ίππων.

Porsche

Ο γύρος του Τίμο Μπέρναρντ που κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έχει φυσικά καταγραφεί σε ένα video που κόβει την ανάσα, όπως και τα 369 χλμ./ώρα της μέγιστης ταχύτητας, τα οποία επιτυγχάνονται στη μεγάλη ευθεία της διαδρομής πριν τον τερματισμό.

Polrsche

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν 35 χρόνια ακόμα για να σπάσει και το νέο ρεκόρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!