Με 430 οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας το 2021

Νίκος Γιαννούλας
Με 430 οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας το 2021
Ακόμη 76 αυτοκίνητα Peugeot 308 εντάχθηκαν πρόσφατα στο στόλο των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεβάζοντας τον φετινό αριθμό τους στα 430.

Παρελήφθησαν 76 νέα οχήματα, που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προμήθειας με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και θα καλύψουν ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών.

Παρά την κάλυψη των λογοτύπων τους, είναι προφανές ότι τα νέα αυτοκίνητα της Ε.Α. είναι τα γνωστά Peugeot 308, τα οποία θα εκτελούν χρέη περιπολικών.

Ελληνική Αστυνομία

Τα οχήματα αυτά κατανέμονται σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών Αθηνών, καθώς και σε Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ρόδο, Κω και Κρήτη.

Ελληνική Αστυνομία

Με την προσθήκη των παραπάνω οχημάτων ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Όσον αφορά στο είδος και στα μοντέλα των οχημάτων που επέλεξε η Ελληνική Αστυνομία το 2021, αυτά ήταν Nissan Navara, Kia Sportage, Peugeot 308 και τα van Citroen Jumpy και Peugeot Expert. Επίσης, στο στόλο της Ε.Α. προστέθηκαν εντός του 2021 και 18 μοτοσικλέτες, εκ των οποίων το σύνολο σχεδόν ήταν Suzuki V-Strom.

Ελληνική Αστυνομία

Όλα τα παραπάνω οχήματα έρχονται να προστεθούν στα 1.453 νέα τετράτροχα και δίτροχα που παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία το 2020, σε μια χρονιά κατά την οποία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!