H νέα Skoda Fabia Rally2 ξεκίνησε δοκιμές (vid)

H νέα Skoda Fabia Rally2 ξεκίνησε δοκιμές (vid)
Δίχως να χάσει χρόνο, η Skoda βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμής της νέας Fabia ως αγωνιστικό προδιαγραφών της κατηγορίας Rally2.

H Skoda έπειτα από την παρουσίαση της νέας Skoda Fabia, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δοκιμών για την αγωνιστική έκδοση ράλι. Όπως γνωστοποίησε η τσέχικη μάρκα, το πρωτότυπο της Fabia προδιαγραφών Rally2 έχει κατασκευαστεί και ολοκληρώσει δοκιμές σε χώμα και άσφαλτο στην Τσεχία, στη Γαλλία και στην Ισπανία.

Με την τέταρτη γενιά της Fabia να εισέρχεται στην αγορά, η αγωνιστική έκδοση ράλι αναβαθμίζεται επίσης. Από το 2015, η τροπαιοθήκη της Skoda έχει μεγαλώσει σημαντικά, με το πρόγραμμα ράλι να γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο και εθνικό επίπεδο. Συνολικά η Skoda έχει κατακτήσει 1.400 νίκες σε αγώνες και 3.300 βάθρα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει πουλήσει συνολικά 400 μονάδες της Fabia Rally2.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, η Skoda Fabia Rally2 φορά έναν turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, με απόδοση περίπου 300 ίπππων,ο οποίος μέσω ενός σειριακού χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων δίνει κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Μιχάλ Χράμπανεκ δήλωσε: «Η νέα Skoda Fabia για τη Rally2 κατηγορία έχει μπει σε διαδικασία δοκιμής και εξέλιξης. Είμαστε σε θέση με τους εξαιρετικούς μηχανικούς μας να στηριχθούμε πάνω στη δημιουργία της υπάρχουσας Fabia Rally2 evo, η οποία είναι άκρως επιτυχημένη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Next generation ŠKODA FABIA in Rally2 version from ŠKODA VIMEO PRO on Vimeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!