Ξεπέρασε τις προσδοκίες η πρόοδος της Ferrari το 2021

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η πρόοδος της Ferrari το 2021
Ο οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ, πιστεύει πως η άνοδος στην απόδοση των «κόκκινων» δεν αποτελεί έκπληξη, όμως ο πήχης είχε τεθεί αρχικά χαμηλότερα.

Η Ferrari ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της στη Formula 1 το 2020, τερματίζοντας στην 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το μονοθέσιό της δεν είχε την απαραίτητη ταχύτητα υστερώντας τόσο σε ιπποδύναμη αλλά και αεροδυναμική απόδοση. Αυτό οδήγησε σε αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας, με τον επικεφαλής Ματία Μπινότο να διαφοροποεί τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας στο εργοστάσιο, αλλά και στην πίστα.

Το 2021 η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τη Scuderia, με την SF21 να έχει κατακτήσει δύο pole position δια χειρών Σάρλ Λεκλέρ, ενώ μαζί με τον Κάρλος Σάινθ έχουν σκοράρει τρία βάθρα έως τώρα. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο μέσον της χρονιάς φιγουράρει στην 3η θέση και ισοβαθμεί με τη McLaren έχοντας 163 βαθμούς.

Ο οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ, ο οποίος ψήφισε Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αναφέρθηκε στη σεζόν της ομάδας του έως τώρα, η οποία εξελίσσεται καλύτερα από αυτό που περίμεναν. Παράλληλα είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί η ομάδα του αντιστρέφοντας το κακό 2020. «Η σεζόν έχει εξελιχθεί καλύτερα από αυτό που περιμέναμε. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το εργοστάσιο βλέπω τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν όλοι, όπως επίσης και στην πίστα. Δεν μου προκαλεί εντύπωση το πόσο έχουμε βελτιωθεί. Προφανώς υπάρχει τεράστια βελτίωση σε σχέση με το 2020 και αυτό δείχνει πως κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Ο στόχος μας όμως είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή. Επικεντρωνόμαστε στη δουλειά που γίνεται στο Μαρανέλο και στην πίστα, ώστε να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε το συντομότερο δυνατό».

Ο Λεκλέρ επαινεί τον Σάινθ

O Λεκλέρ έχει φέτος έναν καινούργιο teammate που «ακούει» στο όνομα Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός μετακόμισε στη Ferrari από τη McLaren και έως τώρα πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά. Ο Μονεγάσκος είναι πολύ χαρούμενος που έχει τον Σάινθ ως teammate και δεν το κρύβει. «Είναι η πρώτη χρονιά με τον Κάρλος ως teammate μου. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας. Πιέζουμε πολύ ο ένας τον άλλο, είναι πολύ ανταγωνιστικός και αυτό μου κάνει καλό. Η συνεργασία μας είναι φοβερή και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη χρονιά η οποία θα είναι πολύ σημαντική».

Η Ferrari στοχεύει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος το 2022, όπου θα δούμε τη νέα γενιά μονοθεσίων που έχουν ως σκοπό να προσφέρουν ακόμα πιο συναρπαστικούς αγώνες και να ανακατέψουν την τράπουλα.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!