Στο Βερολίνο, το φινάλε της σεζόν στην Formula E

Γιώργος Βαρίνος
Στο Βερολίνο, το φινάλε της σεζόν στην Formula E
Η Nissan e.dams πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν 2020/21 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E.

Οι οδηγοί της Nissan Formula E, Sebastien Buemi και Oliver Rowland έχοντας κατακτήσει τέσσερις θέσεις στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης νίκης του Rowland στη Formula E, μετά από έξι αγώνες στην πίστα του Tempelhof στο φινάλε της έκτης σεζόν, θα επιχειρήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στους τελικούς διπλούς αγώνες της έβδομης σεζόν.
“Τα αποτελέσματα δεν πήγαν όπως θέλαμε στους προηγούμενους γύρους στο Λονδίνο, ωστόσο ο Seb και ο Oli διατήρησαν καλό ρυθμό, τόσο στα προκριματικά, όσο και στους αγώνες”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Με τις επιτυχίες μας την τελευταία φορά στο Βερολίνο και το δυναμικό ρυθμό μας στο Λονδίνο, θα αγωνιστούμε σκληρότερα από ποτέ στην πίστα του Tempelhof, για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την έβδομη σεζόν, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο.”

ιιοι

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

λλλ

Παράλληλα, η Nissan προωθεί την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία, συμμετέχοντας στο έργο "i-rEzEPT", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών. Στο πλαίσιο της δοκιμής, η Nissan έχει εφοδιάσει 13 κατοικίες από όλη τη Γερμανία, οι οποίες διαθέτουν ήδη φωτοβολταϊκό σύστημα, με ένα ηλεκτρικό Nissan LEAF και έναν κατάλληλο σταθμό φόρτισης. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή χρήση της αυτό-παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στο νοικοκυριό, “ανακουφίζοντας” το δημόσιο δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρικού οχήματος.

θθθ

Μια νέα περίοδος βιώσιμης ανάπτυξης ξεκινά για τη Nissan, καθώς υλοποιεί το πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT, επιταχύνοντας το ταξίδι προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα στην Ευρώπη από την οικονομική χρήση του 2023, με το λανσάρισμα τόσο του αμιγώς ηλεκτρικού crossover Ariya όσο και του Qashqai e-Power, να αποτελούν τα πρώτα βήματα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα συναρπαστικά μοντέλα της Nissan, είναι διαθέσιμες στο www.nissan.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!