MotoGP Αυστρίας FP2: Με σλικ σε βρεγμένη πίστα ο Λεκουόνα στην κορυφή

Γιώργος Βαρίνος
Όλοι οι οδηγοί μπήκαν στο FP2 με ελαστικά βροχής στην αρχή, με τον Λεκουόνα να καταφέρνει να παίρνει την pole στα τελευταία λεπτά με σλικ ελαστικά, καθώς στο τέλος της διαδικασίας η πίστα στέγνωσε!

Με την πίστα να είναι βρεγμένη από την ξαφνική δυνατή μπόρα, οι οδηγοί δεν είχαν άλλη επιλογή από τον μπουν με τα λάστχα βροχής για την διαδικασία των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών.

Ο Ίκερ Λεκουόνα ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, όταν πήρε την pole πρώτος με τα ελαστικά βροχής, αλλά τόλμησε και μπήκε πρώτος και με τα σλικ ελαστικά και πάλι κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Αν και ο Μαρκ Μάρκεζ με τα βρόχινα μπόρεσε και βρήκε στους τελευταίους γύρους την ταχύτητα και πέρασε πρώτος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από τον να παρακολουθεί τον 21χρονο Ίκερ Λεκουόνα να παίρνει μια pole με 1.27.520, τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον 2ο Ζουάν Ζαρκό. Τόσο ο Ζαρκό όσο και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό πέρασαν τον Μαρκ Μάρκεζ στους τελευταίους γύρους.

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έγραψε το 1:31.237 και πήρε την 3η θέση, ενώ στην 4η θέση έμεινε ο εξαιρετικός και άτυχος Μαρκ Μάρκεζ που με το 1.31.353 δεν πρόλαβε να μπει με τα σλικ ελαστικα. Επίσης άτυχος και ο Τζακ Μίλερ που παρά το γεγονός πως κατάφερε σε κάποια στιγμή της διαδικασίας και βρέθηκε πρώτος και αυτός δεν μπόρεσε με τα σλικ που έβαλε στο τέλος να βρει έναν καλό γύρο και να κάνει κάτι καλύτερο από την 5η θέση.

Οι Άλεξ Μάρκεζ, Άλεξ Ρινς, Πολ Εσπαργκαρό, Φάμπιο Κουαρταραρό και Μπραντ Μπίντερ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του FP2.