Η Toyota Corolla ξεπέρασε τις 50 εκατ. μονάδες σε πωλήσεις

Κώστας Παστρίμας
Η Toyota Corolla ξεπέρασε τις 50 εκατ. μονάδες σε πωλήσεις
Η Toyota Corolla είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στον κόσμο έχοντας πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια κομμάτια στα 55 χρόνια της ιστορίας της.

Στο κόσμο της αυτοκίνησης το όνομα Toyota Corolla είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα. Η Corolla μπορεί να καυχιέται ότι είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στον κόσμο και έχει τα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Στα 55 χρόνια της ιστορίας της -η πρώτη γενιά της παρουσιάστηκε το 1966- η Toyota Corolla έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Βρισκόμαστε πλέον στη 12η γενιά της Corolla, που παρουσιάστηκε το 2018, και το μοντέλο της Toyota εξακολουθεί να αποτελεί το ορόσημο παγκοσμίως για το συνδυασμό αξιοπιστίας, οικονομίας και πρακτικότητας. Η Corolla παράγεται σε 12 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Toyota, ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Corolla πωλείται κάθε 28 δευτερόλεπτα σε πάνω από 150 χώρες.

Η Corolla στη μεγάλη ιστορία της κυκλοφόρησε σε πολλές παραλλαγές αμαξωμάτων: hatchback, sedan, wagon, coupe, και minivan. Η Toyota έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξει και SUV έκδοση, που ονομάζεται Corolla Cross ενώ αναμένουμε και την «άγρια» GR Corolla, που επιμελείται το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας Gazoo Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!