Ρόσι για Yamaha-Βινιάλες: «Είναι κρίμα για το MotoGP»

Κώστας Παστρίμας
Ρόσι για Yamaha-Βινιάλες: «Είναι κρίμα για το MotoGP»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι πιστεύει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε Yamaha και Βινιάλες είναι κρίμα για το πρωτάθλημα και ελπίζει να τα βρουν σύντομα.

Η ξαφνική ανακοίνωση της Yamaha ότι αποσύρει τη συμμετοχή του Βινιάλες από το GP Αυστρίας έφερε πολλές συζητήσεις στα πάντοκ, καθώς είναι μια ενέργεια που συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια. Ήταν ίσως το τελευταίο επεισόδιο σε μια σχέση που είχε χαλάσει εδώ και αρκετό καιρό και νομοτελειακά θα έφτανε στο τέλος της σε λίγο καιρό, όταν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Yamaha και ξέρει καλά την ομάδα, αλλά επίσης έχει υπάρξει για 4 χρόνια ομόσταβλος με τον Βινιάλες, πιστεύει ότι είναι κρίμα και για τις δύο πλευρές που έφτασαν σε αυτό το σημείο: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος με αυτήν την κατάσταση και από τις δύο πλευρές, γιατί ο Μάβερικ (Βινιάλες) είναι φίλος μου και είναι καλό παιδί και επίσης η Yamaha είναι η ομάδα μου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κρίμα. Είναι κρίμα για όλους, είναι κρίμα για το πρωτάθλημα και είναι κρίμα να μην έχουμε τον Μάβερικ στην πίστα με τη Yamaha. Πιστεύω ότι μπορούν να τα βρουν με κάποιο τρόπο γιατί τέλοσπάντων και ο Μάβερικ και η μοτοσικλέτα είναι γρήγοροι. Ελπίζω να μιλήσουν και να φτιαχτεί η κατάσταση και να δούμε τον Μάβερικ στην πίστα από τον επόμενο αγώνα».

Η ανακοίνωση της Yamaha έλεγε ότι σε αυτό το GP ο Βινιάλες δεν θα αντικατασταθεί και για τους επόμενους αγώνες η απόφαση θα ληφθεί μετά από συνομιλίες με τον Ισπανό οδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!