Έτσι κατασκευάζεται η Porsche 911 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Έτσι κατασκευάζεται η Porsche 911 (vid)
Ένα λεπτομερές ντοκιμαντέρ δείχνει όλη την πορεία κατασκευής της εμβληματικής 911 μέσα από το εργοστάσιο της Porsche.

Λίγα αυτοκίνητα στον κόσμο είναι τόσο εμβληματικά όσο η Porsche 911, με τόσο αφοσιωμένους οπαδούς. Για αυτούς, αλλά και για κάθε άλλο φίλο της αυτοκίνησης, πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον και λεπτομερές ντοκιμαντέρ. Σε αυτό υπάρχουν πληροφορίες που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί της 911 δεν γνωρίζουν και υπάρχει άφθονο περιεχόμενο για την κατασκευή αυτοκινήτων που θα ευχαριστήσει και τους μέσους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα δείτε όλα δωρεάν. Αυτό το νέο ντοκιμαντέρ προέρχεται από το WELT Documentary στο YouTube και καλύπτει κάθε πτυχή του τρόπου κατασκευής της τρέχουσας γενιάς της Porsche 911. Από το το 1963 που άρχισε να παράγεται, κάθε 911 προέρχεται από το εργοστάσιο της Porsche στο Τσουφενχάουζεν στη Στουτγάρδη και ο αριθμός αυτός από το 2017 έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Το βίντεο δείχνει επίσης την ιστορία της 911 και επισημαίνει ενδιαφέροντα γεγονότα, όπως την αρχική ονομασία, που ήταν 901 αλλά χρειάστηκε να αλλάξει σε 911, γιατί μια άλλη (γαλλική) αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί τριψήφιους αριθμούς με το 0 στο κέντρο.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακόμα στις εσωτερικές ομάδες αποκατάστασης της Porsche. Τη στιγμή της παραγωγής του βίντεο, η Porsche είχε 450 οχήματα που περίμεναν την αποκατάσταση και ορισμένα αποαυτά θα μπορούσαν να χρειαστούν ακόμα και δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν. Δίνεται επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα ματιά στο σχεδιαστικό κέντρο της Porsche όπου ζωντανεύουν οι νέες 911.

Παρακολουθήστε παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!