Κράτσλοου: «Η ταχύτητα του Βινιάλες συγκρίνεται με του Μαρκέθ»

Κώστας Παστρίμας
Κράτσλοου: «Η ταχύτητα του Βινιάλες συγκρίνεται με του Μαρκέθ»
Ο Καλ Κράτσλοου πιστεύει ότι ο Μάβερικ Βινιάλες είναι ο ταχύτερος αναβάτης στο MotoGP αυτήν τη στιγμή, μαζί με τον Μαρκ Μαρκέθ.

Ο Μάβερικ Βινιάλες θα φύγει από τη Yamaha στο τέλος της φετινής σεζόν, ολοκληρώνοντας έτσι μια δύσκολη συνεργασία, στη διάρκεια της οποίας ο πολύ ταλαντούχος Ισπανός αναβάτης δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όταν εντάχθηκε στην εργοστασιακή ομάδα το 2017. Ο Βινιάλες σε πολλές περιπτώσεις έδειξε την ταχύτητά του και πήρε πειστικές νίκες αλλά σε άλλες βρέθηκε πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις. Αυτή η αστάθεια έφερε τριβές, που τελικά έφεραν το διαζύγιο πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Καλ Κράτσλοου από φέτος έχει το ρόλο του επίσημου δοκιμαστή της Yamaha και αυτόν τον καιρό αντικαθιστά τον τραυματία Φράνκι Μορμπιντέλι στην SRT Petronas. Ο Βρετανός δείχνει να πιστεύει πολύ στην ταχύτητα του Βινιάλες, την οποία συγκρίνει μόνο με εκείνη του Μαρκ Μαρκέθ, αλλά δεν συμφωνεί ότι η Yamaha δεν βοήθησε τον αναβάτη της όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν ήταν ευχαριστημένος με την κατάσταση και έκανε κάτι γι' αυτό. Αλλά δεν συμφωνώ με αυτό γιατί νομίζω ότι η Yamaha όλο αυτόν τον καιρό τού έδωσε τα πάντα που μπορούσε. Δεν γίνεται να κερδίζεις τη μια εβδομάδα και μετά να βγαίνεις τελευταίος την επόμενη και η ομάδα να λέει “οκ, δεν σου δίνω τίποτα σε αυτόν τον αγώνα”. Απλώς δεν γίνεται αυτό, οπότε το πρόβλημα είναι κάτι που συμβαίνει με τον Μάβερικ. Πιστεύω ότι το πρόβλημά του είναι η αίσθηση με τη μοτοσικλέτα, όχι η ίδια η μοτοσικλέτα ή ο κατασκευαστής ή η ομάδα. Αλλά η ταχύτητα και το ταλέντο του Μάβερικ Βινιάλες συγκρίνεται με του Μαρκ Μαρκέθ. Δεν υπάρχει κανείς ταχύτερος στο πρωτάθλημα και θα έπαιρνε τον τίτλο με κλειστά μάτια αν όλα τα έκανε σωστά», είπε ο Κράτσλοου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!