Φερστάπεν: «Δεν είμαι επιθετικός οδηγός»

Κώστας Παστρίμας
Φερστάπεν: «Δεν είμαι επιθετικός οδηγός»
Ο Μαξ Φερστάπεν λέει ότι έχει σταματήσει την επιθετική προσέγγιση εδώ και χρόνια και πλέον απλώς είναι σκληρός αντίπαλος.

Ο Μαξ Φερστάπεν πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, τόσο γιατί διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο όσο και για τη μεγάλη αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί με τον Λιούις Χάμιλτον, ιδιαίτερα μετά τη σύγκρουσή τους στο GP Μ. Βρετανίας. Ο Φερστάπεν έχει τη φήμη επιθετικού οδηγού μέσα στην πίστα, που την απέκτησε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στις μικρές κατηγορίες αλλά και στη Formula 1, αλλά ο ίδιος ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Racing αρνείται αυτόν το χαρακτηρισμό.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα The Race, ο Φερστάπεν εξήγησε γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του επιθετικό οδηγό: «Νιώθω ότι απλώς αγωνίζομαι σκληρά. Δεν νιώθω επιθετικός. Φυσικά, θα το κάνω δύσκολο να με περάσουν. Πάντα θα το κάνω δύσκολο για τους άλλους. Αλλά νομίζω ότι η αντίληψή μου για το πού βρίσκεται το μονοθέσιο είναι πολύ καλή και δεν έχω βγάλει άλλο μονοθέσιο εκτός πίστας. Δεν έχω καθόλου βαθμούς ποινής και νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Αγωνιζόμουν σκληρά σε όλη την καριέρα μου. Μετά τα πρώτα χρόνια έχω αποβάλλει την επιθετικότητα. Απλώς κάνω τα πράγματα πιο δύσκολα για τους άλλους. Φυσικά κάποιοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη, αλλά πιστεύω ότι η αγωνιστικότητα είναι το δυνατό μου σημείο και ξέρω πώς να μένω μακριά από τους μπελάδες. Αλλά δεν είναι πάντα στο χέρι σου αν οι άλλοι πέφτουν πάνω σου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!