Οι Αθανασούλας/Ζακχαίος στο EKO Ράλι Ακρόπολις με τη στήριξη της Hyundai Ελλάς (pics)

Κώστας Παστρίμας
Οι Αθανασούλας/Ζακχαίος στο EKO Ράλι Ακρόπολις με τη στήριξη της Hyundai Ελλάς (pics)
Το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα / Νίκου Ζακχαίου θα τρέξει στο φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με ένα ολοκαίνουριο Hyundai i20 Ν Rally2.

Το EKO Ράλι Ακρόπολις στρέφει και πάλι τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. O 9ος γύρος του WRC θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Στο φετινό αγώνα θα πάρουν μέρος οι Λάμπρος Αθανασούλας / Νίκος Ζακχαίος, ένα πλήρωμα που έχει μεγάλη εμπειρία και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις στον αγώνα, με ένα Hyundai i20 N Rally2.

i20

Το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο χώμα, επί ελληνικού εδάφους στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στα χέρια του έμπειρου και καταξιωμένου ελληνικού πληρώματος, με τη στήριξη της Hyundai Ελλάς.

i20

Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλι με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλι Ακρόπολις. Στο Ράλι Ακρόπολις αγωνίστηκε το 2007 και το 2008, ωστόσο η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2009. Εκείνη τη χρονιά, με τον Νίκο Ζακχαίο, τερμάτισαν στην 8 η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1 η της κατηγορίας PWRC - μια από τις πλέον σημαντικές επιδόσεις Ελλήνων στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις. Στον αγώνα του 2011, το καταξιωμένο πλέον πλήρωμα συμμετείχε με αυτοκίνητο κατηγορίας WRC, σημειώνοντας κατά περίπτωση και όπου δεν αντιμετώπισε προβλήματα, χρόνους ψηλά στη γενική κατάταξη, ανάμεσα στους επαγγελματίες οδηγούς θρύλους της εποχής.

i20

Το 2015, πάντα με συνοδηγό το Νίκο Ζακχαίο, ο Λάμπρος Αθανασούλας συμμετείχε στο Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), τερματίζοντας στην 3 η θέση της γενικής κατάταξης. Το 2016 συμμετείχαν στον εναρκτήριο αγώνα του WRC, το Ράλι Μόντε Κάρλο, κατακτώντας την 22η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την ίδια χρονιά, με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, ο Έλληνας οδηγός τερματίζει στη 2 η θέση της γενικής κατάταξης στο Ράλι Ακρόπολις, στο πλαίσιο του ERC.

i20

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζακχαίος πέρασε και στη θέση του οδηγού, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι ασφάλτου και πετυχαίνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

i20

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!