Μαρκέθ: «Όλοι θα είναι ταχύτεροι στο δεύτερο αγώνα»

Κώστας Παστρίμας
Μαρκέθ: «Όλοι θα είναι ταχύτεροι στο δεύτερο αγώνα»
Ο Μαρκ Μαρκέθ θα τρέξει για πρώτη φορά σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην ίδια πίστα και πιστεύει ότι όλοι θα είναι πιο γρήγοροι.

Η πανδημία της Covid-19 έφερε πέρυσι στο MotoGP πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως η διεξαγωγή δύο αγώνων στην ίδια πίστα με διαφορά μίας εβδομάδας. Αυτό συνέβη στο Red Bull Ring της Αυστρίας πέρυσι και το ίδιο επαναλαμβάνεται και φέτος. Ο Μαρκ Μαρκέθ, όμως, που πέρυσι έχασε όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού, δεν είχε ζήσει αυτήν την εμπειρία και φέτος θα είναι κάτι καινούργιο για αυτόν.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda στο GP Στυρίας την περασμένη Κυριακή πήρε την 8η θέση και τώρα ετοιμάζεται για το GP Αυστρίας, που θα γίνει στην ίδια πίστα την προσεχή Κυριακή: «Θα είναι το πρώτο μου “διπλό” grand prix, αφού πέρυσι δεν έτρεξα σε κανένα, και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όλοι θα έχουν καλά σημεία αναφοράς ήδη από το πρωί της Παρασκευής και έτσι όλοι θα είναι ταχύτεροι. Θα υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα, όπως τα ελαστικά, η θερμοκρασία και η θέση στην εκκίνηση».

Ο καιρός ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγωνιστικού 3ημέρου στο Red Bull Ring, καθώς για όλο το Σαββατοκύριακο η πρόγνωση αναφέρει ισχυρή πιθανότητα βροχών ή ακόμα και καταιγίδων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!