Ανανέωση για την BMW ix3 (pics & vid)

Κώστας Παστρίμας
Ανανέωση για την BMW ix3 (pics & vid)
Το ηλεκτρικό SUV της BMW αποκτά ανανεωμένη εμφάνιση και νέες τεχνολογίες και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Μονάχου.

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή της στην Διεθνή Έκθεση του Μονάχου, η BMW αοκάλυψε τη νέα ix3. Το facelift, ουσιαστικά, του μεσαίου SUV των Βαυαρών (η BMW το αποκαλεί SAV) έχει ανανεωθεί αισθητικά σε διάφορα σημεία αλλά και τεχνολογικά για να παραμείνει επίκαιρο, δανειζόμενο στοιχεία από τα ix και i4.

ix3

Η πιο προφανής αλλαγή στη νέα BMW ix3 είναι οι μεγαλύτερες γρίλιες (που δεν είναι γρίλιες στην πραγματικότητα αφού μιλάμε για ηλεκτρικό όχημα) που έχουν το παραδοσιακό σχήμα «νεφρών» της γερμανικής μάρκας. Οι LED προβολείς είναι πιο λεπτοί και προαιρετικά θα μπορούν να τοποθετηθούν φώτα λέιζερ. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι λιγότερες και ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατα φώτα. Το πακέτο Μ είναι στάνταρ στην ix3.

ix3

Σημαντικότερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, που συναντάμε πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μεγαλύτερη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας. Ανασχεδιασμένο είναι όλο το κεντρικό τμήμα, που περιλαμβάνει νέο επιλογέα ταχυτήτων και νέα κουμπιά γύρω του για τις διάφορες λειτουργίες. Υπάρχουν επίσης νέες επενδύσεις στα σπορ καθίσματα.

ix3

Η νέα BMW ix3 ενσωματώνει την 5ης γενιάς eDrive, που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία είναι πιο αποδοτική, δίνει μεγαλύτερη αυτονομία και εξοικονομεί βάρος. Η ix3 εφοδιάζεται με μπαταρία 80 kWh και ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, που αποδίδει 286 ίππους και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται προφανώς στους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα.

ix3

Η αυτονομία κατά WLTP είναι 460 χιλιόμετρα. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) μέχρι 150 kw. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προστεθεί αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε 10 μόλις λεπτά.

ix3

Η νέα BMW ix3 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από το Φθινόπωρο του 2021. Οι τιμές στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά στη Γερμανία θα ξεκινούν από 67.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!