Απορρίφθηκε η αίτηση της Aston Martin να επανεξεταστεί ο αποκλεισμός του Φέτελ

Κώστας Παστρίμας
Απορρίφθηκε η αίτηση της Aston Martin να επανεξεταστεί ο αποκλεισμός του Φέτελ
Οι αγωνοδίκες της FIA δεν έκαναν δεκτά τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η Aston Martin και δεν θα επανεξετάσουν τον αποκλεισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ από το GP Ουγγαρίας.

H Aston Martin είχε καταθέσει αίτηση στη FIA για να επανεξεταστεί ο αποκλεισμός του Σεμπάστιαν Φέτελ από το GP Ουγγαρίας λόγω παραβίασης των κανονισμών σχετικά με την ποσότητα καύσιμου που έπρεπε να υπάρχει στο μονοθέσιο μετά το τέλος του αγώνα. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός της έφεσης κατά του αποκλεισμού.

Οι αγωνοδίκες, όμως, που εξέτασαν τα νέα στοιχεία που υπέβαλε η ομάδα, δεν τα έκαναν δεκτά και έτσι δεν θα επανεξετάσουν την ποινή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για να επανεξεταστεί μια απόφαση πρέπει να υποβληθούν στοιχεία που να είναι νέα και σχετικά με την υπόθεση. Στα στοιχεία της Aston Martin αναφέρεται ότι η αδυναμία άντλησης της σωστής ποιότητας καυσίμου (οι κριτές πήραν μόνο 0,3 λίτρα ενώ ο κανονισμός απαιτεί 12 λίτρο καυσίμου), οφείλεται σε βλάβη της αντλίας καυσίμου.

Ύστερα από την εξέταση των στοιχείων, οι αγωνοδίκες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αποτέλεσμα της βλάβης στην αντλία ήταν ότι δεν υπήρχε μέσα στο μονοθέσιο αρκετή ποσότητα καυσίμου για το δείγμα. Θεώρησαν ότι τα στοιχεία παρότι νέα, δεν είναι σχετικά με την υπόθεση, με το σκεπτικό ότι ο κανονισμός ορίζει πως πρέπει να αντληθεί 1 λίτρο καυσίμου και οι λόγοι που δεν μπορεί να γίνει αυτό είναι άσχετοι.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι «εξετάζει τις επιλογές της» για το αν θα συνεχίσει να επιδιώκει την έφεση κατά του αρχικού αποκλεισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!