Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Στυρίας

Γιώργος Βαρίνος
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Στυρίας
Όλοι χαρούμενοι στο βάθρο. Ο Μαρτίν για την πρώτη του νίκη, ο Μιρ γιατί δηλώνει παρόν ως Πρωταθλητής 2020 και ο Κουαρταραρό γιατί σιγουρεύει τις πιθανότητες για Πρωταθλητής 2021.

Εκπληκτικός ο Χόρχε Μαρτίν πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Σε 6 εκκινήσεις στο MotoGP, 2 pole, 2 βάθρα και μια νίκη. Ο ίδιος το αναφέρει γλαφυρά: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Σίγουρα είμαι ακόμη τρελαμένος. Δεν το πιστεύω ακόμα και έτσι γι' αυτό δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν φοβερός αγώνας. Κράτησα ένα πραγματικά σταθερό ρυθμό σε όλο τον αγώνα. Ήμουν πολύ αυτοσυγκεντρωμένος. Ακόμη και αν έκανα μερικά λάθη, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Προσπάθησα να πιέσω περισσότερο στα φρένα, αλλά το μπροστινό είχε καταστραφεί τους τελευταίους γύρους και σκεφτόμουν πολλά πράγματα. Ήταν χειρότερα στους τελευταίους γύρους, αλλά ευχαριστώ την οικογένειά μου γιατί αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στα όνειρά μου. Πρέπει να αφιερώσω αυτή την νίκη για όλους τους ανθρώπους που με βοηθήσανε αλλά κυρίως για τον παππού μου που δίνει την μάχη για τη ζωή του, στο νοσοκομείο. Έχουμε ένα περιθώριο να βελτιωθούμε κι' άλλο...»

Ο Μιρ έκανε έναν υπέροχο αγώνα εκμεταλλευόμενος το νέο σύστημα που ρυθμίζει το ύψος της μοτοσυκλέτας στην επιτάχυνση και τερμάτισε στην 2η θέση. Ο ίδιος λέει: «Σήμερα ήμουν πολύ κοντά. Είμαι ευχαριστημένος γιατί όλο το Σαββατοκύριακο ήμασταν εκεί γενικά, αλλά ήθελα κάποια 2/10 στο γύρο για να δώσω την μάχη με τον Χόρχε. Κάναμε μια σπουδαία δουλειά. Πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο. Πρέπει να βρούμε κάτι περισσότερο για να μπορούμε να είμαστε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Είμαι χαρούμενος όπως και να 'χει. Κάνανε σπουδαία δουλειά στην ομάδα. Φέρανε καινούρια πράγματα και σίγουρα η επίδοση είναι υψηλότερη και είμαι ευχαριστημένος από αυτό.».

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό από την πλευρά του δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένος. Μεγάλωσε τη διαφορά από τον 2ο Ζουάν Ζαρκό και πλέον έχει μεγαλύτερο μαξιλάρι ασφαλείας στην προσπάθειά του να στεφτεί Πρωταθλητής 2021. Στις δηλώσεις του λέει τα εξής: «Όταν υπάρχει μια κόκκινη σημαία είναι δύσκολα. Έκανα ένα πολύ ωραίο προσπέρασμα, εντυπωσιακό στον πρώτο αγώνα. Το να το ξανακάνω ήταν δύσκολο, ήξερα ότι ο Τζακ είναι πολύ γρήγορος και ήξερα ότι εκεί στη στροφή τρία είναι το σημείο να τον περάσω και το έκανα. Μόνο ο Ζοάν (ΜΙΡ) τερμάτισε μπροστά από εμάς από αυτούς που είναι σχετικά κοντά στην βαθμολογία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν ο καλύτερος στόχος, ήταν να είμαι στο βάθρο. Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης για τον Χόρχε για την νίκη του.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!