MotoGP Στυρίας FP3: Πρώτος ο Πέκο Μπανάια στο τέλος της διαδικασίας

Γιώργος Βαρίνος
MotoGP Στυρίας FP3: Πρώτος ο Πέκο Μπανάια στο τέλος της διαδικασίας
Με καλές καιρικές συνθήκες έγινε το FP3. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ των εργοστασιακών οδηγών της Yamaha, ωστόσο ήταν ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati που έκλεψε την πρώτη θέση μετά την λήξη του χρόνου του FP3 στον τελευταίο γύρο του.

Δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Με τον καιρό να τους κάνει το κέφι, το FP3 υπήρξε διασκεδαστικό δίχως πτώσεις και δράματα. Αν και περισσότεροι από 16 οδηγοί βρίσκονταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρταραρό μέχρι το τελευταίο 2λεπτο ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας. Βάζοντας όμως για πρώτη φορά μαλακά ελαστικά, εύκολα ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση που μέχρι εκείνη την στιγμή κρατούσε ο Μάβερικ Βινιάλες.

Με την λήξη του χρόνου της διαδικασίας υπήρχαν μοτοσυκλέτες που βρίσκονταν σε γρήγορο γύρο. Ο Πέκο Μπανάια βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για έναν γρήγορο γύρο εκείνη ακριβώς τη στιγμή και πήρε εκείνος την πρώτη θέση. Οι δύο εργαστασικές Yamaha έμειναν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Λίγους γύρους πριν παρ΄ ολίγο να συγκρουστούν σε μια στιγμή απροσεξίας του Φάμπιο Κουαρταραρό. Στο σημείο εισόδου των πιτς, όταν έμπαιναν για μαλακά ελαστικά, ο Μάβερικ Βινιάλες διαμαρτυρήθηκε στον team mate του, καθώς ήταν ξεκάθαρα λάθος του Γάλλου.

Εξαιρετικά πήγε και ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati με μια 4η θέση αλλά και ο Ζοάν Μιρ στην 5η που για κάποιους γύρους βρίσκονταν ακόμα και πρώτος. Στην 6 Θέση ο Ζοάν Ζαρκό δεν έδειξε σημεία κόπωσης και έχει την απαιτούμενη ταχύτητα. Έβδομος ο Μαρκ Μάρκεθ που δείχενι να βρίσκει τον καλό του εαυτό καθώς έκανε μερικά εντυπωσιακά περάσματα με τον αγκώνα του να ακουμπά στο έδαφος. Και αυτός για κάποιους γύρους βρισκόταν στην πρώτη θέση των χρόνων.

Οι Αλέιξ Εσπαργκαρό, Τζακ Μίλερ και Τάκα Νακαγκάμι συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Πολύ καλά πήγε και ο Ντάνι Πεδρόσα που με την 12η θέση του ήταν ο... ταχύτερος όλων των KTM!!! Στην 16η θέση βρίσκουμε τον Μιγκέλ Ολιβέιρα ο οποίος τρέχει με κάταγμα στο χέρι του.

Μόλις 19ος ο Ρόσι που πλέον δεν θα θέλει να ρισκάρει και έχει χάσει το κίνητρό του για νίκες και θέσεις, μετά την ανακοίνωση του τέλους της καριέρας του ως οδηγός MotoGP.

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα:

33

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!