Η επόμενη μέρα για τον Ρόσι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η επόμενη μέρα για τον Ρόσι
Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συνεχίσει την καριέρα του στους τέσσερις τροχούς και αναμένεται να τον δούμε στους αγώνες αντοχής το 2022.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα αποχωρήσει από το MotoGP στο τέλος του 2021, όπως ανακοίνωσε σε ειδική συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του GP Στυρίας. Ο Ιταλός θρύλος θα βάλει τέλος σε μια πλούσια καριέρα διάρκειας 26 σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε 9 παγκόσμιους τίτλους. Όμως ο Ρόσι δεν επιθυμεί να μείνει μακριά από τις πίστες, με το πάθος του για τους αγώνες να παραμένει ζωντανό και έντονο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εκτός από το MotoGP, συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτων, αλλά και σε ράλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, o Ρόσι σκοπεύει να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν το 2022 και στο πρωτάθλημα Αντοχής WEC με αγωνιστικό της Ferrari. Ο Ρόσι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Kessel Racing, η οποία έχει στενές σχέσεις με τη Ferrari. Η ομάδα του Ρόσι VR46 ετοιμάζεται να μεταβεί μαζί με τον Ιταλό στους αγώνες αυτοκινήτου.

Στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, ο Ρόσι μίλησε για το αγωνιστικό του μέλλον σε τέσσερις τροχούς, δίχως όμως να αποκαλύψει πολλά: «Πάντα μου άρεσαν οι αγώνες με αυτοκίνητα. Ξεκίνησα την καριέρα μου στα kart κι έπειτα οδήγησα μοτοσικλέτες. Πάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο MotoGP προσπαθούσα να βελτιωθώ στους αγώνες αυτοκινήτων. Ποτέ όμως δεν θα έτρεχα απλά για διασκέδαση. Πάντα έτρεχα για τη νίκη. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, δεν ξέρω ποιους αγώνες θα κάνω. Θέλω να τρέξω στις 24 ώρες του Λε Μαν και σε πολλούς αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο στόχος του Ρόσι στο δεύτερο μισό του 2021 είναι δυνατά αποτελέσματα εντός πίστας, ώστε να κλείσει την άκρως πετυχημένη καριέρα του στο MotoGP με το κεφάλι ψηλά. Προς ώρας βρίσκεται στη 19η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς.

Μην χάσετε όλη τη δράση του MotoGP στο Gazzetta. Παρακολουθείστε επίσης το LIVE τόσο στις κατατακτήριες το Σάββατο στις 15:00 και στον αγώνα την Κυριακή στις 14:45.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!