Ετοιμάζει και η Lamborghini “hypercar” για τις 24h Le Mans

Ετοιμάζει και η Lamborghini “hypercar” για τις 24h Le Mans
Η ιταλική μάρκα αναμένεται να μπει στη νέα κατηγορία των αγώνων αντοχής το 2024

Η λίστα των κατασκευαστών που παρατάσσονται στο μελλοντικό grid των αγώνων αντοχής για τη νεοσύστατη κατηγορία LMD, ολοένα και μεγαλώνει. Και η κατηγορία των “hypercars” ολοένα και δυναμώνει, γεμίζοντάς μας προσμονή για όσα θα δούμε μελλοντικά στο θεσμό!

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Lamborghini Automobili να δηλώσει παρούσα – πράγμα που θα συμβεί με κάθε επισημότητα τα επόμενα 24ωρα. Γι’ αυτό κι ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η μάρκα από τη Σαντ’ Άγκατα θα τεθεί αντιμέτωπη με την «αιώνια» αντίπαλο Scuderia Ferrari, με την Peugeot που κατεβαίνει στη μάχη με το πρωτοποριακό 9X8, τη BMW, την Toyota αλλά και δύο ακόμα μέλη του VW Group – την Porsche και την Audi.



Lamborghini Squadra Corse

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η εμπλοκή των Ιταλών αφορά στην κλάση LMDh που είναι πιο τυποποιημένη. Δεν αφορά πρωτότυπα αλλά μοντέλα που πατούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, με εμφανείς διαφοροποιήσεις στο περιτύλιγμα ώστε να εναρμονίζονται με τη σχεδιαστική ταυτότητα κάθε brand.

Υπάρχουν περιορισμοί στην αεροδυναμική, το υβριδικό σύστημα είναι παρόμοιο ενώ τα προγράμματα τα «τρέχουν» αγωνιστικές ομάδες.

Όπως θα συμβεί με τα αγωνιστικά των Porsche και Audi, έτσι και εκείνο της Lamborghini θα πατά στην πλατφόρμα της Multimatic με την οποία συνεργάζεται ο όμιλος. Όσο για την ώθηση, θα έρχεται από τον ίδιο V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 lt, που θα συνεργάζεται με το ίδιο υβριδικό σύστημα.



Lamborghini Squadra Corse

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!