Η Ferrari έχει άλλες προτεραιότητες από το να κερδίσει τη McLaren

Η Ferrari έχει άλλες προτεραιότητες από το να κερδίσει τη McLaren
Η Ferrari δίνει μάχη με τη McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως πιστεύει πως υπάρχουν μεγαλύτεροι εξωαγωνιστικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

Η φετινή σεζόν της Ferrari είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με το καταστροφικό 2020. Η απόδοση εντός πίστας έχει βελτιωθεί αισθητά και μάχεται στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για την 3η θέση με τη McLaren.

Το GP Ουγγαρίας αποδείχθηκε πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης για τους «κόκκινους». Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin τερμάτισε στη 2η θέση, όμως οι αγωνοδίκες τον απέκλεισαν από τα τελικά αποτελέσματα κι ως εκ τούτου, ο Κάρλος Σάινθ προβιβάστηκε στο βάθρο. Σε συνδυασμό με τους μηδέν βαθμούς συγκομιδής της McLaren, η Ferrari βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Όμως για τον Κάρλος Σάινθ, προτεραιότητα δεν έχει η νίκη επί της McLaren, αλλά εξωαγωνιστικοί παράγοντες. «Η μάχη συνεχίζεται και θα διαρκέσει έως το τέλος της σεζόν. Είμαστε πολύ κοντά σε απόδοση με τη McLaren. Ως ομάδα όμως έχουμε άλλες προτεραιότητες από το να κερδίσουμε τη McLaren για την 3η θέση. Πιστεύω πως πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα, θέλουμε να χτίσουμε αυτή την ομάδα, να γίνουμε όσο πιο επαγγελματίες και καλύτεροι γίνεται. Θέλουμε να ολοκληρωθούμε, ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Οπότε πρώτα έρχονται οι βελτιώσεις εντός της ομάδας και μετά θα ακολουθήσουν αυτές της πίστας. Δεν έχουμε εμμονή στη μάχη για το πρωτάθλημα, έχουμε επικεντρωθεί στο να γίνουμε όσο καλύτεροι γίνεται».

Με το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας –έστω και προσωρινό-, ο Κάρλος Σάινθ ξεπέρασε τον teammate του, Σάρλ Λεκλέρ, στη βαθμολογία, με τον Ισπανό να έχει 83 και τον Μονεγάσκο 80 βαθμούς. Το 2021, η Scuderia μετρά δύο pole position, χάρη στον Λεκλέρ σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν, όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνα από τη Σιγκαπούρη του 2019.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!