Το Audi RS3 σημείωσε νέο ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Το Audi RS3 σημείωσε νέο ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
To νέo Audi RS3 αποτελεί πλέον το ταχύτερο σεντάν αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ.

Η Audi κατάφερε να πετύχει ένα ιδιαίτερο επίτευγμα με τον ταχύτερο γύρο για σεντάν αυτοκίνητο παραγωγής στο θρυλικό Νορντσλάιφε, με το νέο RS3. To γερμανικό μοντέλο, στα χέρια του εργοστασιακού οδηγού της Audi, Φράνκ Στίπλερ, σημείωσε χρόνο 7:40.748 και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 4,64 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Audi, καθώς το RS3 χρησιμοποίησε το πρωτοποριακό σύστημα torque splitter, που διανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα. Το σύστημα αυτό λειτουργεί αυξάνοντας τη ροπή στον πίσω τροχό που δέχεται τη μεγαλύτερη πλευρική φόρτιση στην έξοδο των στροφών. Αυτό σημαίνει πως σε μια δεξιά στροφή, υπάρχει περισσότερη ροπή στον πίσω αριστερά τροχό, ενώ το αντίθετο συμβαίνει σε αριστερή στροφή.

Audi RS3

Το στήσιμο του Audi RS3 ολοκληρώνεται με τα semi-slick ελαστικά της Pirelli, «Trofeo R». Το RS3 μπορεί να αγγίξει τελική ταχύτητα της τάξης των 290 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Δείτε το νέο ρεκόρ χρόνου που σημείωσε το Audi RS3 στο Νoρντσλάιφε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!