Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Ουγγαρίας

Κώστας Παστρίμας
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Ουγγαρίας
Οι Εστεμπάν Οκόν, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον μίλησαν για το πώς έζησαν τον αγώνα της Ουγγαρίας

Το GP Ουγγαρίας ολοκληρώθηκε με ένα ασυνήθιστο βάθρο, που στο ψηλότερο σκαλί του είχε για πρώτη φορά τον Εστεμπάν Οκόν της Alpine, στη 2η θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin και στην 3η θέση τον πρωτοπόρο πλέον της βαθμολογίας Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας οι τρεις πρώτοι μίλησαν στην επίσημη συνέντευξη της FIA και είπαν τα παρακάτω.

Εστεμπάν Οκόν, Alpine (1ος): «Νιώθω πάρα πολύ καλά. Πρώτη νίκη στη Formula 1. Είχαμε μερικές δύσκολες στιγμές φέτος αλλά τις ξεπεράσαμε μαζί με την ομάδα. Είχαμε φανταστικό ρυθμό στο Σίλβερστον και σήμερα πήραμε τη νίκη. Είναι φανταστικό. Επίσης, συγχαρητήρια στον Φερνάντο (Αλόνσο) γιατί η νίκη ήρθε και χάρη σε αυτόν. Πολύ καλή ομαδική δουλειά και ήταν μια φανταστική ημέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλοι. Στις δύσκολες στιγμές, όταν αποκλείεσαι από το Q1, όταν ξεκινάς από τη 17η θέση και δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεσαι, η ομάδα διατήρησε την εμπιστοσύνη της. Επιστρέψαμε εκεί που ανήκουμε και είναι φανταστικό. Ο Σεμπάστιαν (Φέτελ) ήταν πολύ γρήγορος σε όλο τον αγώνα και μου άσκησε μεγάλη πίεση αλλά κατάφερα να τον κρατήσω πίσω μου. Είναι πολύ ωραίο να δουλεύω με τον Φερνάντο. Από το ξεκίνημα της χρονιάς έχουμε δημιουργήσει ένα δίδυμο-σοκ. Δουλεύουμε μαζί και πιέζουμε την ομάδα για να βελτιωθούμε και να βρεθούμε πιο κοντά στην κορυφή. Όλοι μου έλεγαν πολλά για τον Αλόνσο πριν έρθει στην ομάδα αλλά όλα ήταν λάθος. Μπορώ να σας πω ότι είναι ένας πραγματικά φανταστικός τύπος και απολαμβάνω τη συνεργασία μας. Μακάρι όλοι (η οικογένειά του) να ήταν εδώ σήμερα. Θα πετάξω αύριο το πρωί για να τους δω και η Δευτέρα θα είναι πάρα πολύ ωραία».

Σεμπάστιαν Φέτελ, Aston Martin (2ος): «Προφανώς είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί νόμιζα ότι είμαι λίγο ταχύτερος σε όλο τον αγώνα αλλά ο Εστεμπάν (Οκόν) δεν έκανε ούτε ένα λάθος και δεν πλησίασα ποτέ αρκετά κοντά. Δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις σε αυτήν την πίστα. Πίεσα όσο μπορούσα πιο σκληρά αλλά αυτός άντεξε και άξιζε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς αλλά όταν είσαι τόσο κοντά φυσικά κοιτάζεις τη νίκη και όχι τη 2η θέση. Έκανα πολύ κακή εκκίνηση. Γίνονταν πολλά πράγματα μπροστά μου και ήμουν προσεκτικός και πήρα την εσωτερική γραμμή που ήταν καθαρή και έτσι βρέθηκα μπροστά. Αυτό ήταν που έφτιαξε τον αγώνα μας σήμερα. Ήμασταν πολύ κοντά με τον Εστεμπάν σε ρυθμό. Πίεσα πολύ και προσπάθησα να τον οδηγήσω σε λάθος αλλά ιδιαίτερα στο μεσαίο κομμάτι της πίστας είναι δύσκολο να μείνεις κοντά. Αλλιώς θα είχα προσπαθήσει κάτι αλλά όπως είπα αμύνθηκε πάρα πολύ καλά και δεν έκανε λάθη».

Λιούις Χάμιλτον, Mercedes (3ος): «Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Alpine και στον Οκόν. Είναι ένα λαμπρό αστέρι εδώ και καιρό και αυτή η νίκη φαινόταν ότι θα έρθει. Χαίρομαι πολύ γι' αυτόν. Είναι ωραίο που βλέπω την Aston Martin τόσο ψηλά, είναι το καλύτερο αποτέλεσμά τους μέχρι τώρα και ξέρω ότι θα έρθουν κι άλλα. Είχαμε ένα απίστευτο κοινό αυτό το 3ήμερο και τους ευχαριστώ που ήταν εδώ. Ήταν δύσκολα για εμάς, βασικά εμείς κάναμε τη ζωή μας δύσκολη. Ήταν τρελό που δεν υπήρχε κανείς στο grid στην εκκίνηση αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θα μάθουμε από αυτό. Έδωσα τα πάντα μέχρι το τέλος. Έλεγα στην ομάδα πώς ήταν η πίστα (πριν από τη 2η εκκίνηση) αλλά μου είπαν ότι έρχεται κι άλλη βροχή. Νόμιζα ότι είχαν πληροφορίες από αλλού αλλά είδα όλους τους άλλους να μπαίνουν στα pit. Ξεκινήσαμε αυτό το 3ήμερο χωρίς να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και αν αναλογιστούμε τις καταστάσεις σήμερα, είμαι ικανοποιημένος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!