Το Nurburgring μετατράπηκε σε κέντρο ανακούφισης πληγέντων από τις πλημμύρες

Κώστας Παστρίμας
Το Nurburgring μετατράπηκε σε κέντρο ανακούφισης πληγέντων από τις πλημμύρες
Η πίστα του Nurburgring έγινε βάση για διασωστικές ομάδες και κέντρο συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι πλημμύρες που χτύπησαν τη Γερμανία τις προηγούμενες ημέρες κινητοποίησαν και τη διάσημη πίστα αγώνων του Nurburgring, που διέκοψε όλες τις αυτοκινητικές δραστηριότητες και διέθεσε τις υποδομές της στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών. Αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους αγνοούμενους , οι καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών έπληξαν πολύ σκληρά την Κεντρική Γερμανία.

nurburgring

Προς το παρόν, η αστυνομία, η υπηρεσία διάσωσης καθώς και η πυροσβεστική και η υπηρεσία καταστροφών από όλη τη Γερμανία χρησιμοποιούν το Nürburgring και τις υποδομές του ως κεντρική βάση. Ξεκινούν από εκεί για τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Ahrweiler.

nurburgring

Ο Υπουργός Προεδρίας Μαλού Ντράιερ εξέτασε την κατάσταση στην πίστα την Τετάρτη. «Το Nürburgring έγινε ένας άνευ προηγουμένου χώρος βοήθειας και αλληλεγγύης σε αυτήν την καταστροφή από τις πλημμύρες», δήλωσε ο Ντράιερ. Επί του παρόντος, οι προαναφερθέντες οργανισμοί χρησιμοποιούν περισσότερα από 60.000 m² από την έκταση του Nürburgring, που περιλαμβάνουν το πάντοκ, καθώς και παρακείμενους χώρους εκδηλώσεων και θέσεις στάθμευσης.

nurburgring

Επίσης, σε άλλα σημεία της πίστας έχουν συγκεντρωθεί από εθελοντές είδη πρώτης ανάγκης. Η διανομή των αγαθών προς τα χωριά που έπληξαν οι πλημμύρες γίνεται από ελικόπτερα, ωστόσο οι πληγέντες μπορούν να πηγαίνουν οι ίδιοι και να τα παραλαμβάνουν αν το επιθυμούν.

nurburgring

Η διοίκηση της πίστας του Nurburgring ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις λειτουργίες της σχετικά με αγώνες, track days και άλλες εκδηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Image credit: Nurburgring/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!