Ο Φερστάπεν θα δοκιμάσει τον κινητήρα του Σίλβερστον στην Ουγγαρία

Ο Φερστάπεν θα δοκιμάσει τον κινητήρα του Σίλβερστον στην Ουγγαρία
Ο Μαξ Φερστάπεν θα δοκιμάσει την Παρασκευή τον κινητήρα με τον οποίο είχε τη μεγάλη σύγκρουση με τον Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστον.

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα είναι μεγάλης σημασίας για τη Red Bull, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν θα δοκιμάσει τον κινητήρα που είχε στο GP Μ. Βρετανίας. Η επαφή που είχε με τον Λιούις Χάμιλτον στον εναρκτήριο γύρο τον έστειλε στα προστατευτικά ελαστικά, με τους αισθητήρες να μετρούν συνολικά 51G.

Το μονοθέσιο της Red Bull καταστράφηκε με το κόστος των ζημιών να ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ. Όμως η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν ο κινητήρας, τον οποίο η Honda έστειλε πίσω στο εργοστάσιο της Σακούρα στην Ιαπωνία για ελέγχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Race, η Honda με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και έδωσε το πράσινο φως στη χρήση του κινητήρα στο GP Ουγγαρίας.

«Ο κινητήρας στάλθηκε πίσω στη Σακούρα όπου έγιναν έλεγχοι. Επιπλέον αντικαταστήσαμε ορισμένα κομμάτια που επιτρέπουν οι κανονισμοί. Θα χρησιμοποιήσουμε τον κινητήρα την Παρασκευή για να τον δοκιμάσουμε σε αγωνιστικές συνθήκες. Μετά θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το αν είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για να τον χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα».

Η ανησυχία σχετικά με την κατάσταση του κινητήρα είναι μεγάλη τόσο στη Red Bull όσο και στη Honda. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να «σώσουν» τον κινητήρα, τότε αργότερα μέσα στη σεζόν ο Φερστάπεν θα δεχθεί ποινή στην εκκίνηση του αγώνα.

Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων των κινητήριων μονάδων. Ο Ολλανδός βρίσκεται στον δεύτερο κινητήρα, MGU-K, MGU-H και turbo από τα τρία που έχει διαθέσιμα στη σεζόν. Εάν ξεπεράσει αυτό τον αριθμό, τότε θα δέχεται ποινή στη θέση εκκίνησης, όπως αναγράφεται στους κανονισμούς.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στην Ουγγαρία το τριήμερο 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου. Μην χάσετε όλη τη δράση στο Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!