Η ζημιά στο μονοθέσιο του Verstapen θα κοστίσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Η ζημιά στο μονοθέσιο του Verstapen θα κοστίσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ
Η σύγκρουση του πρώτου γύρου στο στο Silverstone έχει εκτός από αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις στη Red Bull

Τα παραλειπόμενα του GP Μ. Βρετανίας και της σύγκρουσης ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο του αγώνα ακόμα απασχολούν τις ομάδες και κυρίως τη Red Bull, που βγήκε περισσότερο ζημιωμένη από αυτό το συμβάν.

Η ζημιά για τους «ταύρους», μάλιστα, είναι πολύπλευρη. Όχι μόνο έχασαν πολύ έδαφος στη βαθμολογία, τόσο στο Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και στο Κατασκευαστών, αλλά το διαλυμένο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν τους «πονάει» οικονομικά. Η RB16Β του Ολλανδού έπαθε πολύ μεγάλες ζημιές καθώς χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά.

Όπως γνωρίζουμε, φέτος υπάρχει περιορισμός στους προϋπολογισμούς των ομάδων και τόσο μεγάλες ζημιές έχουν μεγαλύτερη σημασία από ότι παλιότερα. Αυτό έγραψε και ο Κρίστιαν Χόρνερ στη στήλη του στην ιστοσελίδα της Red Bull: «Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το στοιχεί του περιορισμού στα έξοδα. Η σύγκρουση αυτή μάς κόστισε 1,8 εκατ δολάρια (περίπου 1,53 εκατ. ευρώ) και ένα τέτοιο ατύχημα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην εποχή του budget cap».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!