Η Ferrari δεν περιμένει να παλέψει για τη νίκη στην Ουγγαρία

Η Ferrari δεν περιμένει να παλέψει για τη νίκη στην Ουγγαρία
H Ferrari δεν πιστεύει πως θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τις Mercedes και Red Bull στο GP Ουγγαρίας, παρά τον εξαιρετικό ρυθμό στη Μ. Βρετανία.

Η Ferrari αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του GP Μ. Βρετανίας, με τον Σάρλ Λεκλέρ να οδηγεί τον αγώνα για 49 από τους 52 γύρους. Ο ρυθμός της SF21 στον αγώνα ήταν εξαιρετικός και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα φθοράς ελαστικών όπως φοβούνταν στην ομάδα.

Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Ουγγαρίας στη πίστα του Ουγγαρόρινγκ, που έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πίστα του Σίλβερστον. Οι απαιτήσεις από την αεροδυναμική των μονοθεσίων είναι μεγάλη και στη θεωρία βολεύει τα χαρακτηριστικά της Ferrari.

O οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ, δεν πιστεύει πως η ομάδα του θα επαναλάβει την απόδοση της Βρετανίας. Επιπλέον τονίζει πως η πραγματική της αντίπαλος είναι η McLaren, καθώς προέχει η μάχη στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. «Είναι καλό να είμαστε αισιόδοξοι. Όλοι στην ομάδα θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι μετά την απόδοσή μας στους τελευταίους τρεις αγώνες. Από την άλλη, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές, Έχουμε καλή διάθεση, αλλά να πάμε για τη νίκη στην Ουγγαρία ίσως παραείναι αισιόδοξο. Ρεαλιστικά θα ήμουν χαρούμενος αν τερματίζαμε πίσω από τις κορυφαίες δύο ομάδες».

Ο Κάρλος Σάινθ από τη πλευρά του εξήγησε πως τα χαρακτηριστικά της πίστας της Ουγγαρίας έχουν αλλάξει με τα ταχύτατα μονοθέσια του σήμερα, και είναι απαισιόδοξος για τις δυνατότητες της Ferrari. «Η Ουγγαρία έχει γίνει πλέον πίστα μεσαίας ταχύτητας με τα μονοθέσια που οδηγούμε. Αν δούμε το Μονακό και το Μπακού, χρησιμοποιούμε αρκετά τη δεύτερη και την τρίτη ταχύτητα. Με την τεράστια αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων, στην Ουγγαρία χρησιμοποιούμε συνέχεια την τέταρτη και την πέμπτη ταχύτητα. Δεν πιστεύω πως θα είναι καλή πίστα για εμάς. Δεν θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε πίσω από τις Red Bull και Mercedes».

Η Ferrari δίνει μάχη με τη McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στους 15 βαθμούς. Η McLaren μάλιστα θα φέρει αναβαθμίσεις στο GP Ουγγαρίας, στην προσπάθειά της να παραμείνει μπροστά από τη Scuderia.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!