Προς παραμονή στη Haas oι Σουμάχερ και Μαζέπιν

Προς παραμονή στη Haas oι Σουμάχερ και Μαζέπιν
Η Haas αναμένεται να διατηρήσει τους Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν στο δυναμικό της και το 2022.

Η Haas αναμένεται να διατηρήσει τους Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν στις τάξεις της και το 2022. Η αμερικανική ομάδα διανύει μια πολύ δύσκολη αγωνιστικά σεζόν, έχοντας το χειρότερο μονοθέσιο στο grid. Οι οικονομικές δυσκολίες την ώθησαν στο να θυσιάσει τη φετινή χρονιά, εστιάζοντας την προσοχή της στο 2022 και τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα ανακοίνωσε τον Σουμάχερ ως οδηγό της με πολυετή συμφωνία. Πρόσφατα όμως κυκλοφόρισαν δημοσιεύματα τα οποία τον συνέδεαν με την Alfa Romeo.

Ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ, διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησης του Σουμάχερ και αποκάλυψε σε δημοσιογράφους μετά το GP Μ. Βρετανίας πως βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με τη Ferrari για την παραχώρησή του και το 2022. «Είναι ορισμένα θέματα που πρέπει να λυθούν. Είναι ένα συμβόλαιο που εμπλέκονται πολλές πλευρές, διότι έχει συμβόλαιο και με τη Ferrari. Μένει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες και μετά θα φτάσουμε στην ανανέωση. Ο Μικ καλά κάνει και αναφέρει πως δεν έχει υπογράψει ακόμα, υπάρχουν συμφωνίες στη μέση και είναι πιο δύσκολο από τις περιπτώσεις όπου ένας οδηγός έχει συμβόλαιο με μία ομάδα».

Ο Σουμάχερ αποτελεί οδηγό της ακαδημίας της Ferrari και δεσμεύεται νομικά με τους «κόκκινους». Η περίπτωσή του είναι ανάλογη του Τζόρτζ Ράσελ, ο οποίος είναι οδηγός της Mercedes, αλλά έχει συμβόλαιο να οδηγεί με την Williams.

Επιπλέον, ο Στάινερ αποκάλυψε πως ο Μαζέπιν θα παραμένει στην ομάδα και το 2022. «Όλα είναι μια χαρά με τον Νικίτα, έχουμε υπογράψει».

Ο Μαζέπιν φέρνει μαζί του μια τεράστια χορηγία της Uralkali, η οποία ανήκει στον πατέρα του. Η αμερικανική ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα το περασμένο έτος και η οικονομική συνεισφορά του Μαζέπιν έπαιξε ρόλο στην επιβίωσή της.

Για το 2022 η Haas συνεργάζεται στενά με τη Ferrari στην εξέλιξη του μονοθεσίου της, καθώς έχει χτίσει ειδικό κτήριο δίπλα στο εργοστάσιο της Scuderia. Η Formula 1 το 2022 αλλάζει εποχή, με τα μονοθέσια να αλλάζουν ριζικά μορφή λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς.

Image credit: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!