Νέα επετειακή έκδοση του MINI Cooper (pics)

Νέα επετειακή έκδοση του MINI Cooper (pics)
Η MINI γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας με την οικογένεια Cooper και παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του Cooper, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Το όνομα John Cooper, το οποίο βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας εδώ και 98 χρόνια, ξεχωρίζει όχι μόνο για τις μεγάλες επιτυχίες στη Formula 1 αλλά και για το παραδοσιακό σπορ πνεύμα της μάρκας MINI. Η κοινή παράδοση ξεκινά από το πρώτο Mini Cooper, που λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1961 και φτάνει μέχρι τα σπορ μοντέλα John Cooper Works της τρέχουσας γκάμας.

Mini Cooper Anniversary Edition

Για να γιορτάει την 60ή επέτειο, η βρετανική μάρκα παρουσιάζει μία ειδική έκδοση του 3θυρου MINI, το Cooper Anniversary Edition, που αποτελεί φόρο τιμής στον Τζόν Κούπερ, ο οποίος απεβίωσε το 2000. Με την έκδοση αυτή, η MINI φέρνει το όνομα του στα σύγχρονα βιβλία ιστορίας της αυτοκίνησης.

Η επετειακή έκδοση θα κυκλοφορίσει στις εκδόσεις MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI John Cooper Works. Συνολικά θα κατασκευαστούν 740 μονάδες, κάνοντας τη διάθεση του μοντέλου ιδιαίτερα περιορισμένη.

Mini Cooper Anniversary Edition

Η MINI τιμά την ιστορία της

Η επετειακή έκδοση του MINI Cooper φέρει πολλά χαρακτηριστικά από το παρελθόν και την κοινή ιστορία με την οικογένεια Cooper. Όπως και οι πρώτες αγωνιστικές εκδόσεις, έτσι κι αυτή θα διατίθεται σε πράσινο μεταλικό χρώμα. Εναλλακτικό χρώμα αποτελεί μεταλική απόχρωση μαύρου, ενώ στην έκδοση John Cooper Works συναντάμε ειδικό κόκκινο χρώμα.

Mini Cooper Anniversary Edition

Τα εξωτερικά στοιχεία συμπληρώνονται με λευκές λωρίδες στο καπό και μία κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή. Ο αριθμός 74 στις πόρτες των μοντέλων edition παραπέμπει στο ξεκίνημα μιας άκρως επιτυχημένηςαγωνιστικής καριέρας. Το κλασικό MINI Cooper κάποτε με αριθμό εκκίνησης 74 απέσπασε την πρώτη του νίκη κατηγορίας σε πίστα.

Ειδικά χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί στην έκδοση John Cooper Works. Ειδική ανάρτηση και ζάντες 18 ιντσών με δίχρωμη επισκίαση, όπως επίσης και επιγραφές Cooper κάνουν τη διαφορά. Ο εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει σπορ καθίσματα John Cooper Works, ενώ στην πλευρά του οδηγού, η επιφάνεια εσωτερικού περιλαμβάνει τις υπογραφές των John, Mike και Charlie Cooper.

Mini Cooper Anniversary Edition

Τέλος, μπορούν να προστεθούν επιπλέον στοιχεία από τα επίσημα αξεσουάρ MINI, όπως κεραία MINI Sport και απολήξεις εξατμίσεων με στοιχεία από ανθρακόνημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!