Ο Ζαρκό ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά δεν εφησυχάζει γιατί θέλει περισσότερα

Κώστας Παστρίμας
Ο Ζαρκό ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά δεν εφησυχάζει γιατί θέλει περισσότερα
Ο Ζοάν Ζαρκό τα έχει πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αλλά θέλει να παλέψει για τον τίτλο

Ο Ζοάν Ζαρκό είναι ένας από τους πιο σταθερούς αναβάτες του πρώτου μισού της σεζόν του MotoGP και δεν βρίσκεται τυχαία στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Η πορεία του Γάλλου αναβάτη στο MotoGP έχει περάσει από πολλές δυσκολίες, αλλά φέτος στην Ducati, με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα, τα πηγαίνει περίφημα. Ο Ζαρκό παρότι αγωνίζεται με τη δορυφορική Pramac είναι ο καλύτερος αναβάτης της Ducati φέτος. Έχει ανέβει στο βάθρο 4 φορές στους 9 αγώνες και βρίσκεται 34 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο Ζαρκό έκανε αποτίμηση της σεζόν μέχρι τώρα και είπε: «Είναι καλύτερα από τις προσδοκίες, καλύτερα από ότι θα μπορούσα να είχα πει στην αρχή της χρονιάς. Αλλά όταν βρίσκεσαι εκεί θέλεις να αρπάξεις την ευκαιρία και ο τελικός μου στόχος είναι να παλέψω για τον τίτλο και να προσπαθήσω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP. Επομένως, αν οτιδήποτε εμφανιστεί τώρα πρέπει να είμαι έξυπνος και να το αρπάξω. Πάω καλύτερα από ότι περίμενα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να εφησυχάζω».

Ο Γάλλος είπε επίσης ότι ο βασικός του στόχος πλέον είναι να κερδίσει τον Κουαρταραρό: «Ο στόχος είναι να είμαι μπροστά από τον Φάμπιο (Κουαραραρό), όχι να είμαι η πρώτη Ducati. Δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος. Με αυτήν την καλή θέση στο πρωτάθλημα, ο στόχος είναι να πάρω περισσότερους βαθμούς και να συνεχίσω να ονειρεύομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!