Στη Mercedes είχαν πληροφορηθεί ότι ο Φερστάπεν ήταν καλά όταν πανηγύριζαν

Στη Mercedes είχαν πληροφορηθεί ότι ο Φερστάπεν ήταν καλά όταν πανηγύριζαν
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, ξεκαθάρισε πως στη Mercedes γνώριζαν ότι ο Μαξ Φερστάπεν ήταν καλά στην υγεία του προτού ξεκινήσουν τους πανηγυρισμούς της νίκης στο Σίλβερστον.

Η Mercedes κατέκτησε τη νίκη στο GP Μ. Βρετανίας με τον Λιούις Χάμιλτον που κατάφερε να συνεχίσει μετά τη σύγκρουση στον εναρκτήριο γύρο με τον Μαξ Φερστάπεν. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βρετανός πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του, κάτι το οποίο επέκρινε η Red Bull και ο Ολλανδός οδηγός της.

Ο Φερστάπεν μεταφέρθηκε προληπτικά στο πλησιέστερο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση των 51G στη στροφή Κόπς. Από εκεί, στο μήνυμά του μέσω ανάρτησης στα social media είπε πως ο τρόπος που πανηγύρισε ο Χάμιλτον τη νίκη ήταν ασεβής και αντιαθλητικός.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μίλησε στο motorsport.com και εξήγησε πως η ομάδα του είχε ενημέρωση τόσο από τη Red Bull αλλά και από την FIA πως ο Φερστάπεν ήταν καλά στην υγεία του: «Ήταν σημαντικό να κατανοήσουμε τις πληροφορίες που είχαμε. Είχαμε πληροφόρηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Red Bull πως ο Μαξ ήταν καλά στην υγεία του. Ο Κρίστιαν Χόρνερ το επιβεβαίωσε στον Διευθυντή Αγώνα Μάικλ Μάσι πως δεν είχε τραυματιστεί και ήταν καλά. Η FIA μας έδωσε την ίδια πληροφόρηση. Δεν θα είχαμε πανηγυρίσει τη νίκη μετά τον αγώνα αν ξέραμε πως ο Μαξ είχε τραυματιστεί. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό όλοι. Ο Λιούις ρώτησε για την κατάσταση του Μαξ και η απάντηση ήταν πως βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο. Η μόνη πληροφόρηση που είχαμε ήταν πως ο Μαξ ήταν καλά και δεν χρειάστηκε να απασχολήσουμε γι’αυτό το θέμα τον Λιούις».

Η Red Bull χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να ασκήσει κριτική στον Χάμιλτον για την επαφή που είχε με τον Φερστάπεν. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως ο Βρετανός είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη και δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Όμως δεν τον σταμάτησαν από το να κατακτήσει την 99η νίκη της καριέρας του.

Ο Βόλφ θέλησε να απαντήσει στα σχόλια της Red Bull και αναγνώρισε τη σημασία της νίκης για τη Mercedes. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κερδίσαμε έπειτα από πέντε κακούς αγώνες. Ο Λιούις κέρδισε το GP Μ. Βρετανίας και όπως είναι κατανοητό προκάλεσε έντονα συναισθήματα. Όσον αφορά τα σχόλια που έγιναν, κάποια ήταν συκοφαντικά, κάποια προσωπικές επιθέσεις, όλοι το κάνουν με το δικό τους τρόπο. Για εμένα δεν υπάρχει κάτι να προσθέσω».

Το αποτέλεσμα στο GP Μ. Βρετανίας έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα τόσο σε αυτό των οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Επόμενος αγώνας είναι το GP Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 30 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!