Η νέα ηλεκτρική Mustang Mach-E πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας

Η νέα ηλεκτρική Mustang Mach-E πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας
H Mustang Mach-E πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Το πιο πρόσφατο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, η νέα Mustang Mach-E, κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες (GUINNESS WORLD RECORD™) μετά την εξαιρετική οικονομία στον τομέα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που κατέγραψε στη διαδρομή μεταξύ John O’Groats και Land’s End.και επιτεύχθηκε από τους Kevin Booker, Paul Clifton (UK) και Fergal McGrath (Ιρλανδία) το διάστημα 3-4 Ιουλίου 2021.

mustang

Η κατάκτηση του ρεκόρ μικρότερης κατανάλωσης σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασίστηκε σε επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητο φορέα που έδειξαν ότι η Ford Mustang Mach-E διάνυσε πάνω από 10,52 χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα (kWh). Αυτό αντιστοιχεί σε κατανάλωση ενέργειας 9,5 kWh/100 χλμ.

Με διαθέσιμη χωρητικότητα μπαταρίας 88kWh, η κατανάλωση ενέργειας που καταγράφηκε ισοδυναμεί με αυτονομία άνω των 805 χιλιομέτρων, προσθέτοντας έτσι περισσότερα από 195 χιλιόμετρα στην επίσημη αυτονομία των 610 χιλιομέτρων της Mustang Mach-E – και τριπλασιάζοντας το στόχο που είχε θέσει το GUINNESS WORLD RECORDS™ γι’ αυτό το νέο ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος.

mustang

Τα μέλη της ομάδας που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ - Paul Clifton, ανταποκριτής στον τομέα μεταφορών του BBC, και οι συνοδηγοί Fergal McGrath και Kevin Booker, που ήδη έχουν επιτύχει ρεκόρ οικονομίας με οχήματα ντίζελ βενζίνης - δήλωσαν: «Το ρεκόρ αυτό αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον βιώσιμα για όλους. Όχι απλά για σύντομες αστικές διαδρομές μέχρι τη δουλειά ή την αγορά, ή ως δεύτερα οχήματα, αλλά για χρήση σε πραγματικές συνθήκες σε μεγάλα ταξίδια από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο. Έχουμε αποδείξει ότι με αυτό το αυτοκίνητο, έχουμε φτάσει στο σημείο καμπής. Η αυτονομία και η απόδοση της Ford Mustang Mach-E την καθιστούν ένα καθημερινό αυτοκίνητο, κατάλληλο ακόμα και για απρόβλεπτες εξελίξεις του ταξιδιού. Κάναμε μία ολοήμερη δοκιμή συνολικής απόστασης 400 χιλιομέτρων και είχαμε ακόμα το 45% της φόρτισης της μπαταρίας στην επιστροφή μας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!