H Aston Martin θα κάνει τα πάντα για το πρωτάθλημα

H Aston Martin θα κάνει τα πάντα για το πρωτάθλημα
Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας του, με το μεγάλο στόχο να αποτελεί το πρωτάθλημα.

Η Aston Martin επέστρεψε στη Formula 1, αλλάζοντας όνομα από Racing Point, χρώματα από ροζ και φιλοσοφία από ομάδα του midfield σε ομάδα με όραμα για επιτυχίες. Το 2018, ο δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ αγόρασε την ομάδα και με την εξαγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας έφερε το όνομα της Αston Martin και πάλι στο προσκήνιο.

Η σεζόν του 2021 ξεκίνησε με προσδοκίες, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα με αυτά του 2020. Καλύτερο αποτέλεσμα αποτελεί η 2η θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στο GP Αζερμπαϊτζάν, ενώ σίγουρο είναι το γεγονός πως οι αλλαγές στους κανονισμούς αεροδυναμικής την πλήγωσαν.

Τώρα, ο Στρολ μιλά στο preview της Aston Martin του GP Μ. Βρετανίας για τις βλέψεις που έχει, με το μεγάλο στόχο να είναι φυσικά το πρωτάθλημα. «Πάντα υποστήριζα αυτό που πίστευα πως είναι σωστό. Δεν έκανα μια τόσο μεγάλη επένδυση σε αυτή την ομάδα για να μην μάχομαι για πρωταθλήματα. Θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε, εντός των κανονισμών εννοείται. Δεν κάνουμε κάτι που δεν κάνει άλλη ομάδα που προσπαθεί να χτίσει έναν δυνατό οργανισμό. Κάθε εβδομάδα ανακοινώνουμε πρόσληψη νέου τεχνικού ή μηχανικού. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε ακόμα μια πρόσληψη από άλλη ομάδα».

Παρά την επιθετική στρατηγική της Aston Martin, o Στρολ παραμένει προσγειωμένος και αναγνωρίζει πως οι επιτυχίες δεν θα έρθουν αμέσως. «Είμασε σε καλό σημείο προς ώρας. Μοιραζόμαστε την αεροδυναμική σήραγγα της Mercedes, η οποία είναι από τις καλύτερες. Δεν είναι το ίδιο με το να έχεις δική σου, αλλά δεν θυσιάζουμε κάτι σημαντικό. Θα είμαστε στο νέο μας εργοστάσιο σε 18 μήνες, δεν αφήνουμε πίσω τίποτα. Πιστεύω πως ρεαλιστικά θα είμαστε σε θέση να κερδίζουμε σε 4 με 5 χρόνια. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».

Ο Στρολ βλέπει πολύ σοβαρά το project της Formula 1 και επιθυμεί να κάνει την ομάδα πρωταθλήτρια. Το τελευταίο διάστημα ενισχύει το τεχνικό της τμήμα σε σημαντικά πόστα και αναμένεται να αυξήσει το προσωπικό από 500 σε 800 άτομα. Παράλληλα το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ομάδας, μαζί με νέα αεροδυναμική σήραγγα θα είναι έτοιμο σε 2 χρόνια.

Image credit: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!