Η Red Bull Θα κινηθεί για τον Ράσελ αν δεν πάει στη Mercedes

Η Red Bull Θα κινηθεί για τον Ράσελ αν δεν πάει στη Mercedes
Η Red Bull ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Τζόρτζ Ράσελ, σε περίπτωση που ο Βρετανός δεν μετακομίσει στη Mercedes.

Το μεγαλύτερο μετεγγραφικό θέμα του 2021 αποτελεί η δεύτερη θέση στη Mercedes δίπλα στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ανανέωσε πρόσφατα για δύο επιπλέον χρόνια και το μόνο που απομένει να μάθουμε ποιος θα τον πλαισιώσει.

Επόμενος αγώνας αποτελεί το GP Μ. Βρετανίας και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η τέλεια ευκαιρία για τη Mercedes να ανακοινώσει τον Ράσελ. Σε περίπτωση όμως που ο νεαρός Βρετανός μείνει ελεύθερος και δεν πάει στη Mercedes αποτελεί μια πολύ δελεαστική περίπτωση.

Αυτό πιστεύει και ο διευθύνον σύμβουλος της Red Bull, Χάλμουτ Μάρκο, δήλωσε στο motorsport-total.com πως η ομάδα του θα ενδιαφερόταν για τον Ράσελ.

«Αξίζει να ενδιαφερθούμε για τον Ράσελ, αν δούμε τις εμφανίσεις τις οποίες έχει κάνει με τη Williams. Δεν μπορώ να φανταστώ τη Mercedes να το κάνει αυτό, θα ήταν τεράστια γκάφα. Θα το σκεφτόμασταν σοβαρά, αλλά εάν αυτά που ακούω είναι σωστά, τότε δεν έχει σημασία».

Η τελευταία φορά που η Red Bull πήρε οδηγό από τη Mercedes ήταν πίσω στο 2014. Μάλιστα, κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Μαξ Φερστάπεν στον οποίο προσέφερε θέση στη Formula 1 αμέσως. «Δώσαμε στον Μαξ την ευκαιρία να αγωνιστεί κατευθείαν στη Formula 1», δήλωσε ο Μάρκο. Και συνέχισε: «Η Mercedes ήθελε να τον βάλει πρώτα στη Formula 2. Όμως πιστεύω ότι ο Μαξ ταιριάζει περισσότερο με τη Red Bull παρά με τη Mercedes».

Ο Ράσελ πριν το GP Αυστρίας είχε δηλώσει πως το 2022 θα αγωνίζεται με κινητήρα Mercedes, ενώ δηλώνει έτοιμος για τη θέση στους πρωταθλητές. Σε περίπτωση που δεν πάρει προαγωγή για τη Mercedes, αποτελεί τον πρώτο στόχο για τη Williams, η οποία μαζί με άλλες ομάδες δεν έχουν ανακοινώσει τους οδηγούς τους για το 2022.

Image credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!