Ο Ράσελ είναι έτοιμος για την πρόκληση της Mercedes

Ο Ράσελ είναι έτοιμος για την πρόκληση της Mercedes
O Τζόρτζ Ράσελ πιστεύει πως είναι σε θέση να κάνει το βήμα να οδηγήσει για τη Mercedes από το 2022.

Η δεύτερη θέση στη Mercedes αποτελεί το μεγαλύτερο μετεγγραφικό θέμα της φετινής σεζόν της Formula 1. O Βάλτερι Μπότας είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του, με τον Τζόρτζ Ράσελ της Williams να αποτελεί τον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Βρετανός αποτελεί προϊόν της ακαδημίας των Γερμανών και από το 2019 βρίσκεται στο σπορ με την βρετανική ομάδα. Η επιλογή του για να πλαισιώσει τον Λιούις Χάμιλτον που ανανέωσε για 2 χρόνια είναι πιο πιθανή από ποτέ. Όμως η Mercedes προς ώρας κρατά μικρό καλάθι αναφορικά με το ποιος θα οδηγεί δίπλα στον 7 φορές πρωταθλητή το 2022.

Μιλώντας στο «Silverstone Podcast», o Ράσελ μίλησε για το ενδεχόμενο μετακίνησης του στη Mercedes από την επόμενη σεζόν και εμφανίστηκε με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση.

«Μιλώντας πάντα υποθετικά, θα ήταν πολύ συναρπαστικό για αρκετό κόσμο να είμαστε δύο Βρετανοί στην ίδια ομάδα. Ξόδεψα 3 χρόνια δουλεύοντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να φτάσω στο μέσον του grid. Προσπάθησα να αντλήσω όσο το δυνατόν περισσότερο από εμένα και την ομάδα».

Άλλη υπόθεση ο πρωταθλητισμός

Ο Ράσελ όμως εξήγησε πως είναι πολύ διαφορετική η θέση ενός οδηγού όταν είναι στο μέσον του grid από το να διεκδικεί το πρωτάθλημα. «Νομίζω πως έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν μάχεσαι για νίκες και όταν μάχεσαι για το πρωτάθλημα όπως έχω ανακαλύψει από τις μικρές κατηγορίες αγώνων. Γι’αυτό ζω όμως. Ελπίζω αυτή η στιγμή να έρθει γρήγορα. Πήρα μια πρώτη γεύση πέρυσι, όμως θέλω να συμβαίνει αυτό κάθε εβδομάδα».

Ο Ράσελ στα 3 χρόνια του στη Formula 1 δεν έχει κατακτήσει κανέναν βαθμό με την ομάδα της Williams. Το καλύτερο αποτέλεσμα του είναι η 11η θέση με την ομάδα του Grove.

Image credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!