Χαρούμενος ο Μπινότο με τη πρόοδο της Ferrari

Χαρούμενος ο Μπινότο με τη πρόοδο της Ferrari
Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, μιλά για την φετινή βελτίωση της ομάδας του κάτω από πολύ περιοριστικές συνθήκες εξέλιξης.

Η Ferrari μπήκε στο 2021 έπειτα από τη χειρότερη σεζόν της στη Formula 1 μετά από το 1980. Η απόδοση της το 2020 ήταν απογοητευτική, υστερώντας τόσο σε δυναμική μονοθεσίου, αλλά και κινητήρα.

Η φετινή χρονιά όμως αποτελεί μια πολύ διαφορετική ιστορία, έχοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και οδηγούς που δίνουν μάχες σε κάθε αγώνα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχει κατακτήσει δύο pole position για χειρός Σάρλ Λεκλέρ.

Μετά το GP Αυστρίας, ο επικεφαλής της Scuderia, Ματία Μπινότο, ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την όλη αντιμετώπιση του τριημέρου. Η στρατηγική της Ferrari έπιασε καρπούς και μίλησε για τη μεγάλη βελτίωση με τις ελάχιστες αλλαγές στην SF21.

«To μονοθέσιο μας είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που φέραμε στο Μπαχρέιν. Έχουμε κάνει πολύ μικρές αλλαγές και προσπαθούμε να αντλήσουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο από απόδοση, εκτέλεση τριημέρου και στρατηγική. Από εδώ και πέρα πιστεύω πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Έχουμε κάνει πρόοδο και το ομαδικό πνεύμα στο εσωτερικό βελτιώνεται συνεχώς».

Στη συνέχεια ο Μπινότο, αναφέρθηκε στο GP Αυστρίας και τον τρόπο που προσέγγισε η Ferrari το τριήμερο. «Το αποτέλεσμα της Αυστρίας συνάδει με το μέγιστο που μπορούσαμε στην πίστα. Η 5η θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε. Ο Κάρλος [Σάινθ] την κατέκτησε με μια τέλεια οδήγηση, ενώ ο Σάρλ [Λεκλέρ] άξιζε επίσης ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η απόφαση που πήραμε στις κατατακτήριες με τη μέση γόμα ήταν σωστή. Θέλω επίσης να τονίσω το πνεύμα της ομάδας και το γεγονός πως ο Σάρλ δεν δίστασε να αφήσει τον Κάρλος που είχε καλύτερο ρυθμό. Είναι αυτό που θέλουμε ώστε να μπορούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Η Ferrari βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών με 122 βαθμούς. Οι οδηγοί της βρίσκονται σε απόσταση αναπονής μεταξύ τους στο πρωτάθλημα, με τον Λεκλέρ να έχει 62, ενώ ο Σάινθ έχει 60.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!