Ποινή 3 θέσεων στον Φέτελ για το μπλοκάρισμα στον Αλόνσο

Κώστας Παστρίμας
Ποινή 3 θέσεων στον Φέτελ για το μπλοκάρισμα στον Αλόνσο
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του GP Αυστρίας για το συμβάν με τον Αλόνσο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Όπως αναμενόταν, οι αγωνοδίκες του GP Αυστρίας έδωσαν στον Σεμπάστιαν Φέτελ ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα για το συμβάν στο τέλος του Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Σε εκείνο το σημείο ο Φερνάντο Αλόνσο βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, αλλά μπαίνοντας στην προτελευταία στροφή βρήκε μπροστά του την Aston Martin του Φέτελ, που πήγαινε αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Συνέπεια της ποινής του Γερμανού, που παρεμπιπτόντως το Σάββατο είχε γενέθλια και έκλεισε τα 34, είναι ότι δεν θα εκκινήσει από την 8η θέση που πήρε στις κατατακτήριες αλλά από την 11η. Επίσης, έλαβε και ένα βαθμό ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Οι κερδισμένοι, που κερδίσουν από μία θέση, είναι οι Τζορτζ Ράσελ, Λανς Στρολ και Κάρλος Σάινθ.

Εκτός από του Φέτελ, οι αγωνοδίκες εξέτασαν και τις περιπτώσεις των Βάλτερι Μπότας και Κάρλος Σάινθ, που επίσης οδηγούσαν αργά στην πίστα, ωστόσο έκριναν ότι δεν χρειάζεται να δώσουν ποινή στους δύο οδηγούς.

Έξαλλος ο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο μετά το τέλος των κατατακτηρίων δεν μπορούσε να κρύψει το θυμό του, γιατί θεωρεί ότι ο γύρος που καταστράφηκε από τον Φέτελ θα τον έφερνε σίγουρα στο Q3. Από εκεί, ο Ισπανός της Alpine θα είχε τη δυνατότητα να παλέψει για να πάρει βαθμούς, ενώ τώρα που ξεκινά από τη 14η θέση δεν πιστεύει ότι έχει πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο Sky Sports, ο Αλόνσο είπε: «Νομίζω ότι χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε την 5η ή 6η θέση στο γκριντ και να κάνουμε διαφορετικό αγώνα. Τώρα δεν βλέπω να παίρνουμε βαθμούς αύριο. Επομένως, όποια ποινή και να τους δώσουν, δεν είναι αρκετή. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί σήμερα είχαμε τις δυνατότητες. Το μονοθέσιο ήταν το καλύτερο που είχαμε φέτος σε κατατακτήριες και δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!