GP Αυστρίας QP: Ο Φερστάπεν «μόνιμος» poleman στο Red Bull Ring

GP Αυστρίας QP: Ο Φερστάπεν «μόνιμος» poleman στο Red Bull Ring
Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ξανά την pole position στην έδρα της Red Bull μπροστά από τον εκπληκτικό Νόρις

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει κάποιον άλλο να ξεκινήσει από την πρώτη θέση στην Αυστρία και παρότι στο τέλος ο Λάντο Νόρις έφτασε πάρα πολύ κοντά του, κατάφερε να πάρει στο Red Bull Ring την 3η του διαδοχική και 4η φετινή pole position. Ο Νόρις έμεινε τελικά 2ος, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του θα ξεκινήσει με τη McLaren από την πρώτη σειρά. Ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull ήταν 3ος, ενώ οι Mercedes έμειναν στην 4η και 5η θέση με τον Χάμιλτον και τον Μπότας αντίστοιχα. Εκτός 10άδας και οι δύο Ferrari.

Q1

Οι 20 οδηγοί βγήκαν στην καυτή πίστα, με τη θερμοκρασία στην επιφάνεια του οδοστρώματος να φτάνει στους 52 βαθμούς. Το ζητούμενο σε αυτό το πρώτο μέρος των κατατακτηρίων είναι απλώς η πρόκριση στο επόμενο στάδιο, στο Q2, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις 5 τελευταίες θέσεις της κατάταξης, που οδηγούν στον αποκλεισμό. Στο 18λεπτο του Q1 στην Αυστρία οι πέντε οδηγοί που δεν τα κατάφεραν ήταν οι Ράικονεν, Οκόν, Λατίφι, Σουμάχερ και Μαζέπιν. Εντύπωση προκάλεσε η 17η θέση του Εστεμπάν Οκόν, τη στιγμή που ο Φερνάντο Αλόνσο με την άλλη Alpine σημείωσε τον 3ο χρόνο, πίσω από τους Φερστάπεν και Νόρις.

Q2

Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων, καθώς η είσοδος στην τελική 10άδα είναι πολύ σημαντική, αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει μια καλή θέση στην εκκίνηση. Όπως αναμενόταν, οι Red Bull και Mercedes βγήκαν στην πίστα με τη μεσαία γόμα ελαστικών, αλλά το ίδιο έκαναν οι Ferrari και McLaren. Ο σκοπός όλων φυσικά ήταν να ξεκινήσουν με αυτά τα ελαστικά τον αγώνα.

Για τη Ferrari αυτή η στρατηγική δεν λειτούργησε καθώς οι Λεκλέρ και Σάινθ στην πρώτη τους προσπάθεια με τα μεσαία ελαστικά δεν μπήκαν στη 10άδα και το ίδιο έγινε και στη 2η προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν. Η έκπληξη του Q2 ήταν ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος με τη μεσαία γόμα έκανε το 10ο χρόνο και πέρασε στη 10άδα. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Αλόνσο βρήκε μπροστά του τον Φέτελ, που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το γύρο του, και έχασε πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός. Έτσι, οι 5 οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Σάινθ, Λεκλέρ, Ρικιάρντο, Αλόνσο, Τζιοβινάτσι και Ράικονεν.

Q3

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο μέρος των κατατακτηρίων όλοι οι οδηγοί βγήκαν φυσικά με τα μαλακά ελαστικά, εκτός από τον Ράσελ, που στο ξεκίνημα έμεινε μέσα στο γκαράζ της Williams. Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Φερστάπεν και πάλι ήταν ταχύτερος όλων, με τον Νόρις να ακολουθεί στη 2η θέση, μπροστά από τις δύο Mercedes των Χάμιλτον και Μπότας.

Οι οδηγοί όμως βγήκαν και για 2η γρήγορη προσπάθεια, με φρέσκα μαλακά ελαστικά και διάθεση να τα δώσουν όλα για όλα για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η κυριαρχία του Φερστάπεν δεν απειλήθηκε ούτε τώρα και ο Ολλανδός της Red Bull πανηγύρισε την 3η pole position στη σειρά. Ο Λάντο Νόρις όμως έφτασε πολύ κοντά, καθώς σταμάτησε μόλις μισό δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Φερστάπεν.

Ο Σέρχιο Πέρεζ ολοκλήρωσε το πολύ καλό αποτέλεσμα για τη Red Bull, παίρνοντας την 3η θέση, μπροστά από τους Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας. Ακολούθησαν οι Πιέρ Γκασλί, Γιούκι Τσουνόντα, Σεμπάστιαν Φέτελ, Τζορτζ Ράσελ και Λανς Στρολ.

Ο αγώνας της Κυριακής προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρων. Θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και την εξέλιξή του μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων GP Αυστρίας

qp

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!