GP Αυστρίας FP2: H Mercedes είναι εδώ

GP Αυστρίας FP2: H Mercedes είναι εδώ
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας, με τη Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes πέρασαν στην αντεπίθεση στο FP2 του GP Αυστρίας, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Σε σύγκριση με τη προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια περίοδο, οι χρόνοι έχουν πέσει κατά 0.9 δευτ. Αυτό οφείλεται στις πιο μαλακές γόμες και στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ο Χάμιλτον έγραψε το 1:04.523 στο FP2 και πήρε την 1η θέση με τη Mercedes W12 σε μια διαδικασία που τα είχε όλα. Μάλιστα, οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν στο 1-2, με τον Βάλτερι Μπότας να κλείνει στη 2η θέση όντας 0,189 δευτ. πιο αργός από τον teammate του. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull. O Ολλανδός ήταν 0,217 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον, όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονταν σε διαφορετική χαρτογράφηση κινητήρα.

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, είδαμε τις ομάδες να δοκιμάζουν επίσης την πειραματική γόμα της Pirelli με την καινούργια κατασκευή. Εφόσον η γόμα πάρει το «οκ» από τις ομάδες, θα τη δούμε στο GP Μ. Βρετανίας. Επιπλέον στο FP2 είδαμε από το μέσον και μετά ψιχάλες να πέφτουν στην πίστα, δίχως να οδηγούν τις ομάδες σε επιλογή ελαστικών βροχής. Το ψιλόβροχο ήταν αρκετό ώστε επηρεάσει τις προσπάθειες των οδηγών, την κατάταξη και τις προσομοιώσεις αγώνα.

Εκπλήξεις και μικρές διαφορές

Οι δύο Aston Martin πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησαν τις θέσεις 4 και 5 στη διαδικασία. Ο Λάνς Στρόλ ήταν ξανά ταχύτερος του Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Καναδό να υπολείπεται του Χάμιλτον κατά 0,6 δευτ. Οι δύο AlphaTauri ακολούθησαν τις δύο AMR21, με τον Γιούκι Τσουνόντα να είναι κατά 0,023 δευτ. ταχύτερος του teammate του, Πιέρ Γκασλί.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έφερε εντός της πρώτης 10άδας την Alpine στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Λάντο Νόρις έφερε και πάλι τη McLaren στις 10 πρώτες θέσεις, τις οποίες συμπλήρωσε ο ανταγωνιστικός Αντόνιο Τζοβινάτσι που επέστρεψε στο τιμόνι της Alfa Romeo.

O Σέρτζιο Πέρεζ είχε ένα μουντό απόγευμα στο Red Bull Ring ολοκληρώνοντας στην 11η θέση μπροστά από τον Εστεμπάν Οκόν. Η πρώτη Ferrari στην κατάταξη ήταν εκέινη του Κάρλος Σάινθ, μόλις στη 13η θέση και λίγο μπροστά από τους Κίμι Ράικονεν, Ντάνιελ Ρικάρντο και Σάρλ Λεκλέρ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η διαφορά του 4ου με τον 16ο είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Ο Τζόρτζ Ράσελ επέστρεψε δυναμικά στο τιμόνι της Williams παίρνοντας τη 17η θέση στο 1:05.819. Ο χρόνος του ήταν λιγότερο από ένα δέκατο ταχύτερος του Μικ Σουμάχερ, ενώ την κατάταξη έκλεισαν οι Νίκολας Λατίφι και Νικίτα Μαζέπιν.

Η δράση συνεχίζεται για το GP Αυστρίας το Σάββατο στη 13:00 με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες στις 15:45.

Αποτελέσματα FP2GP Αυστρίας FP2

Image credit: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!