Η Pirelli φέρνει νέα ελαστικά για δοκιμή στο GP Αυστρίας

Η Pirelli φέρνει νέα ελαστικά για δοκιμή στο GP Αυστρίας
Η Pirelli θα φέρει ελαστικά με νέα κατασκευή για να δοκιμάσουν οι ομάδες στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Αυστρίας.

Μετά τα ατυχήματα των Μαξ Φερστάπεν και Λάνς Στρόλ στο GP Αζερμπαϊτζάν, η Pirelli αποφάσισε να δοκιμάσει νέα ελαστικά στο επερχόμενο GP Αυστρίας. Οι αστοχίες, για τις οποίες έριξε έμμεσα ευθύνη στις ομάδες, δεν προέβαλλαν καλή εικόνα για τον Ιταλό κατασκευαστή, ο οποίος θέλει να προλάβει ανάλογες καταστάσεις.

Η Pirelli λοιπόν, θα φέρει δύο επιπλέον σετ της C4 γόμας, που θα δοκιμαστούν από τους οδηγούς στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Η αλλαγή έχει γίνει στην κατασκευή των πίσω ελαστικών, ώστε να αποφευχθεί ανάλογο περιστατικό, όπως αυτό του Αζερμπαϊτζάν. Συγκεκριμέρνα, τα νέα ελαστικά προς δοκιμή θα έχουν μεγαλύτερη ακαμψία κατά το στρίψιμο αλλά και στα κάθετα φορτία. Επίσης, τα δοκιμαστικά αυτά σετ δεν θα είναι βαμμένα στο πλάι με κάποιο χρώμα. και έτσι όσοι θα παρακολουθούν την τηλεπτική μετάδοση θα γνωρίζουν πότε τα χρησιμοποιούν οι οδηγοί.

Εφόσον οι ομάδες μείνουν ικανοποιημένες από τις αλλαγές, τότε θα χρησιμοποιηθεί η νέα κατασκευή από τους επόμενους αγώνες. Στην Αυστρία, η εταιρεία έφερε τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της, όμως στο Silverstone θα φέρει τις πιο σκληρές.

Οι οδηγοί δεν γνωρίζουν τι να περιμένουν από τη νέα κατασκευή, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελαστικών. Ο Βάλτερι Μπότας είναι ένας από τους οδηγούς που ανησυχεί: «Είναι πραγματικά άγνωστο πώς θα αποκριθεί το μονοθέσιο, πόσο θα αλλάξει η πρόσφυση με τα νέα πίσω ελαστικά», δήλωσε ο Φινλανδός στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι λιγότερο επιφυλακτικός και δεν περιμένει μεγάλες αλλαγές. «Απ’όσο ξέρω είναι αλλαγή η οποία θα γίνει για λόγους αξιοπιστίας. Η Pirelli όταν φέρνει νέα ελαστικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί στις ελεύθερες δοκιμές να αποδειχθεί πως θα επηρεάσουν ομάδες και μονοθέσια περισσότερο από άλλες».

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, δεν ξέρει τι να περιμένει από τα νέα πίσω ελαστικά της Pirelli. «Δεν έχω καν ιδέα τι αλλάζει στα ελαστικά. Ξέρω για την κατασκευή αλλά στην πίστα θα αποδειχθεί αν υπάρχουν άλλες αλλαγές. Είναι αδύνατο να πω κάτι από τώρα».

Η δράση για το GP Αυστρίας ξεκινά την Παρασκευή στις 12:30 με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μη χάσετε όλη της δράση στο Gazzetta, όπως επίσης το LIVE μας στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Image credit: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!